fb
Damespraatjes Damespraatjes

Aardbeibenen: de symptomen en hoe je het kunt voorkomen!

Nieuwsgierig was ik wel toen ik de titel las van een artikel over aardbeibenen. Wat zijn aardbeibenen eigenlijk? Is het een ziekte? Nou gelukkig valt het mee, maar het kan wel vervelend en ontsierend zijn. Zeker in de zomer als iedereen je benen kan zien en jij er juist op je best uit wilt zien!

Wat zijn aardbeibenen?

Op Libelle.nl lazen we dat de officiële naam van aardbeibenen ‘folliculitis’ is. “Het zijn donker gekleurde poriën die opdoemen nadat je je benen hebt onthaard. Een beetje als de bultjes op een aardbei. Vandaar: aardbeibenen.” Aardbeibenen komen ook in de winter voor, maar dan vallen ze minder op!

Hoe kun je aardbeibenen voorkomen?

  • Ga je je benen scheren? Gebruik dan altijd een schoon en scherp scheermesje. Scheer steeds kleine strookjes met de haargroei mee.
  • Scrubben. Scrub je benen regelmatig. Bij voorkeur met een middeltje waar melkzuur of glycolzuur in zit. De dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid worden zo verwijderd, zodat die zich niet opstapelen en de poriën verstoppen.
  • Insmeren. Een goed gehydrateerde huid is soepeler, waardoor je huid minder snel geïrriteerd is en je haartjes zullen sneller uitgroeien!

Heb jij last van aardbeibenen gehad en heb je een andere manier ontdekt om het te voorkomen of om er van af te komen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Bron: Libelle.nl

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook