fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo gebruik je aardappelen als supergoedkoop beautyproduct!

Aardappels zijn niet alleen lekker en gezond, ze zijn ook redelijk goedkoop en een bron van vitaminen en vezels. Je kunt tal van variaties in de keuken creëren en kinderen zijn er meestal dol op. Buiten het feit dat aardappels gezond zijn, blijken ze nu ook een aantal wonderen te verrichten, op en in het menselijk lichaam. We beschrijven drie beauty tips die je met een aardappel kunt uitvoeren. 

Lees ook: Crostini’s met zoete aardappel, granaatappel en zonnebloemspread. 

1. Aardappel voor de oksels: heb je last van donkere oksels? Aardappels kunnen dit probleem voor jou oplossen. Snijd een aardappel in dunne plakjes en smeer dit geleidelijk aan op de oksels. Je kunt ook aardappel-sap maken. Rasp een aardappel en knijp het sap eruit. Smeer vervolgens je oksel in en laat het tien minuten inwerken. Je zult al gauw zien dat het effect heeft en dat de donkere plekken zullen verdwijnen. Als dit niet helpt is een bezoek aan huisarts misschien wel handig.

2. Aardappel tegen acne: Sommige vrouwen hebben last van geïrriteerde, rode of een gevoelige huid. Acne is een vervelende huidaandoening en de meeste vrouwen zijn dan geneigd om heel veel dure producten te gebruiken. Bij sommige vrouwen helpt het, maar bij de meeste vrouwen totaal niet. Waarom gebruiken we geen natuurlijk product zoals de aardappel? Snijd de aardappel in schijfjes en leg ze op de plekken waar de huidirritatie zich bevindt. Het moet ongeveer twintig minuten blijven liggen voor een goed resultaat. Je kunt de aardappel ook pletten en een pasta maken. Voor meer informatie hier over klik hier.

3. Aardappel tegen vermoeide ogen: ook voor vermoeide ogen is aardappel een wondermiddel. Heb je een lange nacht gehad of heb je gewoon slecht geslapen? Snijd de aardappel in dikke plakken, niet afspoelen, maar gewoon op je ogen leggen. Doe dit voor ongeveer tien minuten. Het resultaat zal ervoor zorgen dat je ogen een frisse en opgewekte uitstraling geven.

Aardappels zijn een bron van vezels en vitaminen voor de buitenkant en de binnenkant van ons lichaam. Heb jij meer tips of wil je gewoon reageren op dit artikel? Dit kan onderdaan deze pagina!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook