fb
Damespraatjes Damespraatjes

8 tips bij het stoppen met roken

Oke, we hoeven je niet te vertellen dat roken slecht is. Gelukkig heb ik steeds minder mensen in mijn omgeving die roken, vooral omdat mensen steeds beter zien dat het zo ongezond is. En waarom zou je jezelf bewust ziek maken? Precies, er is niet echt een antwoord op die vraag. Maar hoe stop je met roken? Dat is heel wat makkelijker gezegd dan gedaan! 

Deze tips kwamen we tegen bij Luchtpunt, een informatieve website over COPD en Astma. Zij geven de volgende tips die kunnen helpen bij het stoppen:

1. Vermijd ruimtes waar wordt gerookt.

2. Haal alle asbakken weg uit je omgeving.

3. Vraag je bezoek om buiten te roken.

4. Laat niemand roken in je auto.

5. Stap 10 minuten voor het einde van de maaltijd op (of het moment dat je meestal een sigaret opstak) en maak een wandeling.

6. Neem op moeilijke momenten een (gezond) alternatief voor een sigaret, bijvoorbeeld wortels, zonnebloempitten, appels, komkommer, pepermunt of zuurtjes.

7. Gebruik je vroegere rookpauzes voor een blokje om.

8. Beloon jezelf met iets leuks, zoals een nieuwe outfit of een camera. Je bespaart immers veel geld nu je niet meer rookt!

Ben jij ooit gestopt met roken? Wat goed van je! Heb jij nog goede tips die jou destijds hebben geholpen bij het stoppen?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook