fb
Damespraatjes Damespraatjes

8 speciale maandagen op een rij

Heb jij een hekel aan de maandag of vind je het juist de fijnste dag van de week? Uit onderzoek is gebleken dat de maandag niet de meest populaire dag van de week is, die eer gaat uit naar de vrijdag. Hier een aantal bijzondere maandagen op een rij. Hebben we er nog één over het hoofd gezien? Laat het ons weten.

1. Verloren maandag of verzworen maandag dat is de eerste maandag na Driekoningen.

2. Klaagvrije maandag: een super leuk Facebook initiatief. Op 17 augustus was de eerste, maar inmiddels is er iedere maand een klaagvrije maandag. Doen we op Damespraatjes graag aan mee!

3. Carnavalsmaandag (Duits: Rosenmontag): Maandag tijdens carnaval, ook is er dan een maandagsstoet.

4. Paasmaandag: Maandag na Paaszondag (Pasen), ook wel Tweede Paasdag genoemd. Het fenomeen Paasmaandag en Pinkstermaandag is wel heel Hollands. In andere landen wordt hier nauwelijks aandacht aan besteed, maar in Nederland zijn we natuurlijk wel heel blij met die extra vrije dagen.

5. Pinkstermaandag: Maandag na Pinksterzondag (Pinksteren), ook wel Tweede Pinksterdag genoemd.

6. Zwarte maandag: Grootste val Dow Jones 1987, verwerping aanpassing verdrag van Rome 1991, daling AEX koers met bijna 9% september 2008 of daling AEX koers met meer dan 9% oktober 2008. Deze maandagen staan zo’n beetje allemaal in het teken van een beurs crash.

7. Roze Maandag: De Gaydag op de Tilburgse Kermis. Holebi’s, mensen van hetero tot transgender komen (soms extravagant) naar de kermis en het centrum van Tilburg. In 2015 was er in het nabij gelegen Safari Park de Beekse Bergen voor het eerst een Homotour op maandag.

8. Blue Monday: Volgens sommigen de meest deprimerende dag van het jaar. Hoe je Blue Monday kunt verslaan lees je hier.

Lees ook: 5 websites waar je gratis e-books kan downloaden

gratis-e-books-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook