fb
Damespraatjes Damespraatjes

Homo-tour door Safaripark de Beekse Bergen

Stichting Roze Maandag en Safaripark Beekse Bergen slaan de handen tijdens de Tilburgse kermis letterlijk ineen. Het Safaripark biedt op maandag 20 juli namelijk een speciale Roze Safari aan om aandacht te vragen voor het Roze Maandag-thema van dit jaar: ‘Hand in hand’. Eerst naar het Safaripark dus en dan naar de kermis!

Tijdens de Roze Safari (die bezoekers van het Safaripark per bus kunnen beleven) vertellen Rangers over homoseksualiteit in het dierenrijk. Opvallend is echter dat dieren dit veel gemakkelijker van elkaar accepteren dan mensen. Wat dat betreft kan de mensheid nog een voorbeeld nemen aan het dierenrijk. En dat sluit weer mooi aan op het thema ‘Hand in hand’ dat inspeelt op de roep om meer en wereldwijde acceptatie van homoseksualiteit.

Bavianen

Homoseksueel gedrag komt ook bij dieren voor. Bij bavianen en chimpansees is het bijvoorbeeld zo dat deze dieren soms seksueel contact hebben met geslachtsgenoten: vaak met als doel om bij de ander in de gunst te komen, of in ruil voor eten. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Wie daar meer over wil weten, doet er goed aan om deel te nemen aan de Roze Safari.

Bushalte 3

De Roze Bussafari vertrekt op maandag 20 juli om 12.00, 14.00 en 15.30 uur vanaf bushalte 3. De Roze Safari is natuurlijk voor iedereen toegankelijk. Het idee achter de Roze Maandag-campagne 2015 is namelijk dat iedereen (zeker op Roze Maandag 20 juli maar ook daarna) de handen ineen slaat om te laten zien dat iedereen – veilig! – hand in hand over straat kan lopen. Om te laten zien dus dat iedereen geaccepteerd wordt.

App

Alle geaardheden, maar ook alle culturen en alle religies gaan daarom hand in hand. Om deze boodschap kracht bij te zetten is er een app ontwikkeld, waarin je jezelf met ‘open handen’ op de foto kunt zetten. Al deze foto’s/handen worden automatisch met elkaar verbonden op de websitewww.nederlandhandinhand.nl, waardoor er een digitale slinger ontstaat met mensen van alle geaardheden. De app van Roze Maandag is te downloaden in de Appstore (iPhone) en via Google Play (Android). Safaripark Beekse Bergen roept bezoekers natuurlijk ook op om een foto in te sturen via de app.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook