fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 x de mooiste kunstwerken die de juiste flow in huis brengen

7 x de mooiste kunstwerken die de juiste flow in huis brengen

Kunst is volgens het KunstKartel “meer dan alleen decoratie in ons huis. Het is namelijk een essentieel onderdeel van onze geestelijke gezondheid en welzijn. Mooie kunst is het resultaat van verbeelding en kan helpen emoties te uiten en te ervaren die misschien anders niet naar boven zouden komen“. Natuurlijk zijn de handgemaakte kunstwerken van de kids een mooie toevoeging aan het whiteboard in de keuken, maar hier en daar een mooi kunstwerk in huis kan dus ook het geheel in de juiste flow brengen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by myphotoflow.nl (@nl.myphotoflow)

Haal oude meesters in huis

Het Melkmeisje van Johannes Vermeer is en blijft wel één van de absolute favorieten. Helaas is het me niet gelukt om de tentoonstelling in het Rijksmuseum vorig jaar te bezoeken. Mijn hart maakte wel een sprongetje toen ik het meisje tegenkwam op de website van MyPhotoFlow. Ik las overigens op VRT.be dat er in 2022 nog nieuwe dingen aan het licht kwamen tijdens een nieuw onderzoek op dit wereldberoemde werk. “Infraroodscans hebben enkele schetsen aan het licht gebracht die Vermeer uiteindelijk overschilderd heeft“. Wat blijkt: achter het hoofd van het meisje schilderde Johannes Vermeer eerst een rek vol kannen, welke hij tijdens het schilderproces uiteindelijk heeft overgeschilderd. Naast Het Melkmeisje zijn o.a. ook De Nachtwacht, Het meisje met de parel en een zelfportret van Van Gogh verkrijgbaar om je huis om te toveren tot een waar museum met kunst aan de muur van MyPhotoFlow.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by myphotoflow.nl (@nl.myphotoflow)

Animal Kingdom

In onze woonkamer hangt een schilderij van een leeuwenwelp en in het trappenhuis hangt een struisvogel. En als het helemaal aan mij zou liggen, dan toverde ik het huis om in een waar Animal Kingdom. Want dieren zijn zo puur en mooi in hun eigen vorm, dat ik het een echte aanwinst vind binnen het interieur. Zie hierboven bijvoorbeeld het prachte portret van een babyolifant bij zijn/haar moeder . Het schilderij straalt liefde en geborgenheid uit en is wat mij betreft dus perfect om bijvoorbeeld in een woonkamer, of in een slaapkamer te hangen. Het formaat van de schilderijen van Myphotoflow.nl kun je zelf bepalen, dus kijk wat het beste binnen de ruimte past!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by myphotoflow.nl (@nl.myphotoflow)

Winters tafereeltje bij de haard

Gedurende de koudere maanden breng je wellicht een stuk meer tijd door bij de haard dan gedurende de zomer, maar juist daarom is het leuk om er een apart hoekje van te maken. Zie je jezelf al zitten met een warme kop chocolademelk en een boek? Of misschien op een kleed met het gezin om een spelletje te doen, of om zelfgemaakte gingerbread poppen op te peuzelen? Het is dat ik inmiddels wel toe ben aan een zonnetje, maar anders zag ik bovenstaande zeker wel zitten. Gezellig!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by myphotoflow.nl (@nl.myphotoflow)

Botanical vibes

Steeds meer mensen kiezen voor groen binnen hun interieur. Op Mamaincontrol.nl deelden we al eerder de beste planten voor in de kinderkamer, “te weten de ananasplant, Aloë Vera, pannenkoekplant, bananenplant en air plants“. Maar je kunt natuurlijk verder kijken en je interieur in de juiste flow brengen door het toevoegen van aarde tinten, mooie natuurlijke schilderijen en materialen zoals hout en riet. De botanical vibe in je huis brengen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by myphotoflow.nl (@nl.myphotoflow)

Heerlijk sereen

Bovenstaand schilderij brengt een ode aan de schoonheid en sereniteit van de katoenplant. Wat mij betreft heel geschikt voor in een eetkamer, kantoor of leeshoek. Het neutrale kleurenpalet biedt rust en past perfect binnen allerlei verschillende interieurstijlen. Of je nou een minimalistisch interieur hebt of wat moderner, de elegante presentatie past naadloos door de organische textuur!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by myphotoflow.nl (@nl.myphotoflow)

Klassiek chic

Als ik kijk naar het schilderij hierboven van een prachtige wenteltrap, denk ik terug aan de tijd dat ik beeldende vorming volgde als examenvak op school. Nee, ik kan niet tekenen, maar kunst en mooie trappen (al dan niet in renaissance stijl) hebben wel altijd mijn interesse gehad. Want heel eerlijk, als je kijkt naar de portiektrappen tegenwoordig, die zijn om te janken toch? Ik kijk veel liever naar de delicate details van de sierlijke smeedijzeren leuningen en het hypnotiserende spiraalvormige ontwerp. Met een schilderij als dit voeg je een vleugje historische en architecturale allure toe aan jouw interieur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by myphotoflow.nl (@nl.myphotoflow)

Ronde vormen doorbreken de ruimte

Een muurcirkel, dus een ronde vorm, doorbreekt de ruimte. Een kamer is vaak heel recht en strak en juist door iets ronds toe te voegen maak je het geheel wat speelser. Denk ook aan ronde vloerkleden, een ronde poef, ronde salontafels en eettafels. Combineer rond en recht met elkaar en creëer hierdoor een balans binnen het interieur. Ook een ronde spiegel is een mooie toevoeging.

Geschreven door Mara, redacteur lifestyle

Bronnen

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook