fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 voedingsmiddelen waardoor je eten minder pittig wordt

Het overkomt mij regelmatig dat ik uitschiet met de sambal, peper of chilipoeder. Zelf vind ik dat helemaal niet erg, want net als bij Mara kan het mij niet heet genoeg. Maar ik kook ook voor mijn huisgenoten en die houden helemaal niet van pittig.

Inmiddels ben ik dan ook redelijk ervaren geworden in het oplossen van dit probleem. Afhankelijk van het gerecht dat verpest dreigt te worden (soep, ovenschotel, pastasaus, curry ed) kun je een van de onderstaande voedingsmiddelen aan je eten toevoegen.

  1. Schepje suiker
  2. Lepeltje honing
  3. Scheutje citroensap of azijn
  4. Melkproducten, bijvoorbeeld melk, room of kokosmelk
  5. Niet te sterke bouillon
  6. Pindakaas (let wel op dat er niet iemand met een notenallergie mee eet)
  7. Wortel of aardappel

Is de soep te pittig (dat vind ik zelf wel lekker), dan voeg ik de honing pas toe als de soep al in de kom of op het bord ligt.

Is het eten te pittig en heb je het pas gemerkt als je een paar happen hebt genomen? Hier een paar tips van Mara.

Heb jij nog tips voor ons? Laat het dan zeker weten!

Lees ook: Recept voor Hete kip

Reageer ook