fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 tips om meer plezier in je werk te krijgen

Man O man… Wat zie je soms op tegen je werk. Niet gek, want iedereen heeft daar soms last van. Gelukkig zijn er manieren om je werk elke dag leuker te maken. Damespraatjes geeft je 7 tips! 

1. Instelling is alles! Als jij tegen jezelf zegt dat je geen zin hebt, dan ga je het ook niet krijgen. Stel je positief op en straal dit uit. Je zult merken dat jouw positiviteit aanstekelijk werkt.

2. Investeer in bijscholing. Banen liggen nou eenmaal niet voor het oprapen, dus zorg dat jij die van jou niet kwijtraakt! Probeer kennis op te doen en boven jezelf uit te stijgen… Wie weet zit er dan zelfs een promotie in?

3. Klinkt misschien stom, maar zorg dagelijks voor een lekkere lunch. Werken op een lege maag werkt niet, dus waarom zou je het niet meteen goed doen? Naast een lekker maaltje geeft het je ook wat om naar uit te kijken.

4. Leer je collega’s kennen. Waarschijnlijk ken je veel van je collega’s al wel, maar probeer met IEDEREEN door één deur te kunnen. Loop eens naar een andere afdeling en stel jezelf voor. Hebben zij ook kinderen? Wat doen ze graag in het weekend? Wat vinden zij leuk binnen het bedrijf? Deze praatjes maken je dag een stuk aangenamer, en wie weet hou je er nog leuke vrienden aan over?

5. Pimp je werkplek! Misschien is een roze bureau en een glitter-stoel niet heel professioneel, maar je kan er zeker iets leuks van maken. Denk aan foto’s van vrienden of familie en een mooie bos bloemen.

6. Word vrienden met je baas. Trust me, als je vrienden bent met je baas wordt ALLES beter. Je krijgt betere beoordelingen, gaat met meer plezier naar werk, kunt makkelijker je ideeën inbrengen en kan makkelijker met hem/haar praten. Don’t take it too far… Slijmen werkt niet, maar blijf oprecht!

7. Neem initiatief, ook al denk je misschien dat het niet bij je functie hoort. Koffiedame? Ga eens opzoek naar koffiebonen met een mooi verhaal en vertel erover. Secretaresse? Hang elke week een nieuwe quote bij de front desk. Caissière? Leer de namen van je klanten en toon interesse. Initiatief nemen kan altijd!

Wat doe jij zelf om plezier in je werk te houden?

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook