fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf handige tips om je werkplek op te leuken

Er zijn heel veel manieren om met nog meer plezier aan het werk te gaan, zo kan je bijvoorbeeld elke dag een lekkere lunch meenemen, nog harder je best doen of een nog betere band met je collega’s opbouwen. Maar, de manier die vandaag centraal staat is het opleuken van je werkplek. Een manier waarbij je lekkerder werkt, zowel thuis als op kantoor.

1. Maak een mooie fotomuur

Hier vertelde ik je al over in mijn artikel waarin ik de Canon PIXMA MG7751 testte. Deze all-in-one printer inspireerde mij tot het low-budget pimpen van mijn werkplek. Wanneer je zelf mooie foto’s kan printen, hoef je dus geen geld uit te geven aan posters in de winkel. De foto’s aan mijn fotomuur heb ik allemaal geprint op fotopapier van Canon. Dit geeft een veel mooier effect dan mat papier (wat je meestal gebruikt om teksten op te printen). Dit mooie fotopapier is verkrijgbaar bij kantoorwinkels of gewoon online. Kijk hier voor meer info over dit soort papier! Let ook even op welke inkt je gebruikt, als je slechte inkt gebruikt, vervagen de foto’s heel snel. De originele inkt van Canon gaat in ieder geval wel tot honderd (!) jaar mee. Hopelijk hoef je niet meer zo lang te werken, maar het is natuurlijk veel beter dan dat je volgende week al je foto’s weer moet vervangen.

Je kan de foto’s inlijsten, op een prikbord prikken, op planken zetten of aan een waslijntje hangen. Voor meer inspiratie kijk op canon.nl/printen.

2. Zorg voor veel licht

Licht geeft je werkplek ineens een heel ander gevoel. Zet je bureau bij een raam of zorg voor goede lichtbronnen. Het geeft rust aan je ogen tijdens het werken én laat je werkplek letterlijk stralen!

Ook als je vermoeid bent, is het fijn om aan een goed verlicht bureau te werken. Het helpt mij in ieder geval altijd goed om mijn koppie er urenlang bij te houden.

Tot slot: door goede verlichting kan je ook je fotomuur beter bewonderen 🙂

3. Koop leuke plantjes of bloemen

Plantjes en bloemen laten je werkplek leven. Het kan in vrolijke kleuren, fris groen of juist rustgevend wit. Ikzelf vind het leuk om dit een beetje af te wisselen. Oh, één tip: geef ze wel vaak genoeg vers water. Van een kerkhof  op je bureau wordt niemand blij.

4. Keep it clean

Rust geeft ruimte. Niet alleen is het fijn als je huis lekker netjes is, maar ook een opgeruimde werkplek zorgt voor een fijne sfeer. Laat geen papieren, pennen en kabels over je bureau slingeren. Zet lege koffiekopjes meteen weg. Ook afgekloven klokhuizen maken je bureau er niet mooier op! Weg met de troep en al helemaal aan het einde van de dag. Ik vind het fijn om regelmatig even een doekje over mijn bureau te halen. Zo blijft de witte tafel ook écht wit.

5. Zet foto’s op je bureau 

Maak je bureau persoonlijk door ingelijste foto’s van je familie en vrienden. Vind je dat je die in je vrije tijd al genoeg ziet, ga dan voor foto’s van mensen die jou inspireren. Ben je de motivatie even kwijt? Dan kijk je snel naar de gezichten van mensen die jou altijd op positieve wijze bijstaan. Ook dit heb ik met mijn Canon printer gedaan! Ik had ook nog een oude foto van mijn zusjes en ik als kind, deze heb ik ingescand en er ook bijgezet. Leuk!

Heb jij nog handige/leuke tips om je werplek een beetje aangenamer te maken? Laat het ons weten!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook