fb
Damespraatjes Damespraatjes

Having a bad day? Zo kom jij de werkdag door!

Ik ben dol op mijn werk, maar ook ik heb er weleens geen zin in. Zo kwam ik er laatst in één dag achter dat de vaatwasser kapot was gegaan, mijn fiets gestolen én ik mijn telefoon niet meer aankreeg. Probeer er dan maar eens ‘met goede moed’ achter je bureau te zitten. Guess what? Het is me toch gelukt! En dan wel met deze trucjes:

1. Plaats alles in perspectief

En doe dit VOORDAT je achter je bureau plaatsneemt. Loop/fiets/rijd een stukje om voordat je naar werk gaat en denk eens na over het leven. Is een gestolen fiets écht zo erg, of komt het wel weer goed? Precies, you’ll survive

2. Houd het luchtig

Met een hele dag zeuren wordt het allemaal niet beter. Houd het luchtig en maak grapjes. Bijvoorbeeld: ‘Zal ik straks op de fiets naar die klant? Oh wacht, er is vandaag al iemand anders op mijn fiets naar zijn klant!’ Lachende collega’s + een lachende jij = een fijne werkdag. Ook als je geen fiets hebt.

3. Onderneem zo snel mogelijk actie

Begin direct na het in perspectief plaatsen met het ondernemen van actie. Hoe sneller jij je aangifte hebt gedaan, hoe sneller je verzekering kan uitkeren. Hoe sneller jij je telefoon naar de winkel hebt gebracht, hoe sneller jij een leentoestel hebt. Ook de vaatwasserman komt pas als je hem belt en een afspraak hebt gemaakt. Meteen doen, dan weet je meteen dat het goed komt en wanneer het goed is.

Mara Blikslager (23 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken en socializen. Als Mara niet aan het werk of studeren is, is ze te vinden in het park, bij vrienden, op het terras, een restaurant of gewoon lekker thuis. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in mediastad Hilversum.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook