fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 tips om als vrouw veilig over straat te gaan ’s nachts

Durf jij ’s nachts niet alleen over straat te gaan? Nou dan ben je niet de enige. Uit een poll op Vrouw.nl bleek dat maar liefst 59% van de vrouwen zich in de avond onveilig voelt op straat. Wij hopen echt dat deze vrouwen niet allemaal binnen blijven zitten, want hoe erg is het als je je door angst laat leiden.

Hier een aantal tips als je wat bang bent en toch ’s avonds naar buiten wilt.

1. Loop niet rond als een bang hertje. Je loopt dan namelijk eerder het risico dat er wat gebeurt. Zeggen mensen goedenavond tegen je, negeer dit dan niet en zeg gewoon goedenavond terug.

2. Maak een goede inschatting van het risico. Als je een persoon of een locatie niet vertrouwt, twijfel dan niet, maar zorg dat je weg komt.

3. Laat mensen weten dat je weggaat. Geef aan je huisgenoten door waar je naar toe gaat en hoe laat je ongeveer weer thuis bent. Mocht  je niet thuis komen en niet bereikbaar zijn, dan kunnen zij alarm slaan.

4. Neem zoveel mogelijk verlichte fiets- en wandelpaden. Vermijd afgelegen bushaltes en wandel niet door donkere straatjes. Je zult je hier veel minder op je gemak voelen. Blijf zoveel mogelijk in de buurt van mensen.

5. Neem een fluitje mee. Gelukkig is de kans dat er iets gebeurt zo klein. Maar het kan je een veiliger gevoel geven als je iets kunt doen als je je bedreigd voelt. Blaas op je fluitje als iemand je wilt aanvallen. Je gaat nare mensen hiermee weg en je richt de aandacht hiermee op het incident.

6. Ga goed verlicht op pad. De kans dat je wordt aangereden door een gebrek aan verlichting is vele malen groter dan dat je door iemand wordt aangevallen. Zorg dat je goed zichtbaar bent.

7. Zorg dat je niet super dronken of stoned bent als je alleen over straat gaat. Je bent dan namelijk een zeer kwetsbaar persoon.

We zijn benieuwd of je iets aan deze tips hebt. Heb jij ook nog een goede tip, laat het ons dan vooral weten.

Lees ook:

 

 

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook