fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de 5 populairste steden voor zakkenrollers

De mooiste steden zijn vaak ook de fijnste steden voor zakkenrollers. TripAdvisor stelde een top 5 samen van Europese steden waar zakkenrollers het meest actief zijn. Niet dat je deze steden nu moet gaan vermijden, maar je kunt wel wat alerter zijn.

1. Barcelona. In deze prachtige stad is het me “toevallig” zelf overkomen. Op weg van het hotel naar het zwembad werd ik beroofd van portemonnee met creditcard. Binnen een uur na de diefstal waren er al diverse betalingen gedaan met mijn card. Gelukkig heeft de verzekering alles netjes afgehandeld, maar het is zo’n gedoe …

Plek om extra goed op te letten: winkelstraat de Rambla en in de metro

2. Parijs. Ooit werden mijn schoonouders gerold in Parijs door een grote groep spelende kinderen. Een paar weken later kregen ze een telefoontje van de Franse gendarmerie dat hun portemonnee (leeg!) was gevonden. Of ze ‘m wilden komen halen. Natuurlijk bood mijn lief aan om dit voor zijn ouders te doen en vroeg mij om mee te gaan. Dit werd ons eerste vakantie samen en zal ik nooit meer vergeten…

Plek om extra goed op te letten: in en rondom de metro

3. Madrid. Deze stad staat al heel lang op mijn lijstje om een keer te bezoeken. Ik hoor dat het er erg druk is op straat en wat chaotisch en onoverzichtelijk. Dat is natuurlijk een hele fijne omgeving voor zakkenrollers om toe te slaan.

Plek om extra goed op te letten: overal

4. Praag. In heel Tsjechie is er een groot probleem met zakkenrollers. Goed opletten dus. Een paar jaar geleden was ik er in de Kerstvakantie en heb er gelukkig niets van gemerkt. Toch kwamen we er niet helemaal zonder kleerscheuren vanaf: ik liet mijn telefoon  uit mijn handen vallen op straat en er zat een mega grote barst in mijn beeldscherm. Een typisch gevalletje van eigen schuld …..

Plek om extra goed op te letten: de Karelsbrug

5. Rome. Als je door Rome loopt kom je ogen tekort. Overal waar je kijkt zijn mooie gebouwen, leuke terrasjes of mooi geklede mannen. Doordat jij zo afgeleid bent kunnen zakkenrollers hun slag slaan.

Plek om extra goed op te letten: Trevi fonteinen, het Pantheon en het Colosseum

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook