fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 zeer onverwachte dingen die je met pindakaas kunt doen

Een leven zonder pindakaas kan ik me niet voorstellen. Wel heb ik periodes gehad dat ik het bijna niet gebruikte omdat ik dacht dat ik er dik van zou worden. Nu ik aan het afvallen ben en me echt verdiep in wat ik wel of niet kan eten, blijkt het best mee te vallen en eet ik ’s ochtends gewoon 2 boterhammen met pindakaas. Natuurlijk smeer ik er geen gigantische dikke laag op, maar doe er een klein laagje margarine op en daarna een lekker laagje pindakaas. Heerlijk!

Maar ik gebruik pindakaas niet alleen voor op brood, maar verwerk het ook in roerbak-gerechten en in de satésaus. Maar er is nog een aantal manieren waarop je pindakaas kunt gebruiken.

1. Kauwgum uit je haar halen. Dit heb ik regelmatig bij mijn kinderen gebruikt als ze per ongeluk kauwgum in hun haar kregen. Een vriend van mij stond een keer op het punt om een stuk haar af te knippen bij zijn dochtertje omdat hij de kauwgum er niet uit kreeg. Gelukkig was ik net op tijd om de pindakaastruc voor te doen. Neem een lekkere dikke klodder pindakaas en smeer dat ruim om de kauwgum plek en het haar erom heen. Even laten intrekken en dan pulk je daarna de kauwgum zo los. Verstandig om daarna je haar even te wassen.

2. Lijm en stickers verwijderen. Koop je nieuwe glazen of borden dan zit er vaak een stickertje op dat je niet zo makkelijk loskrijgt. Ook hiervoor kun je kauwgum gebruiken.

3. Scheerschuim. Dit vonden we toch wel de meest verrassende tip die we tegenkwamen op Lifehacking.nl. Als je pindakaas als scheerschuim gebruikt dan zorgen de oliën ervoor dat je jezelf niet snijdt. We raden je aan om dit voor het douchen te doen :-).

4. Als luchtverfrisser. Ook heel bijzondere deze tip. Last van nare kookluchtjes? Doe twee eetlepels pindakaas in een pannetje en verhit dit al roerend 2 minuten. Hoe het werkt weten we niet, maar de vieze lucht uit je huis is wel weg. Gooi de pindakaas daarna wel weg, want echt lekker is het dan niet meer.

5. Smeermiddel. Heb je piepende scharnieren en je hebt geen kruipolie in huis, dan kun je ook een beetje pindakaas gebruiken. Ook kun je dat doen bij stroef werkend gereedschap.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook