fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x lunchen rondom de Overtoom in Amsterdam

Sinds dit jaar werkt Damespraatjes vanuit Amsterdam! Drie dagen per week werken we vanaf de Overtoom kei hard om jullie te voorzien van leuke, grappige, ontroerende en inspirerende artikelen. En dat doen we met heel veel plezier! Naast werken, gaan we ook met heel veel plezier lunchen. Zo goed als elke week eten we een keer buiten de deur, gezellig samen of met mensen waarmee we iets moeten bespreken. We hebben inmiddels een leuk ‘netwerkje’ van onze favourite lunchplekjes op loopafstand van ons kantoor op de Overtoom. En dit zijn ze! 

1. Vondelpark3

Dit is echt onze favoriet voor de lunch! Vondelpark3 is een prachtige zaak, zowel van binnen als van buiten. Je kan er de hele dag terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Ons favoriete momentje is de lunch en de salades zijn échte aanraders. We zijn hier onder andere gezellig met onze bloggers Karin, Romy en Michelle wezen lunchen. Maar ook voor snel zakelijk overleg ben je hier aan het juiste adres. Ook gaaf: er worden radio uitzendingen vanuit het restaurant gemaakt.

Adres: Vondelpark 3,  Amsterdam
Website: www.vondelpark3.nl

2. Zouk

Sandra en ik hebben hier pas één keer geluncht, maar dat gaan we zeker nog een keer doen. Iets minder ‘fancy’ van Vondelpark3, maar het eten smaakt er zeker niet minder lekker! Aanrader: de pizza. Dunne pizza’s die ons deden denken aan Flammkuchen.

Adres: 1e Constantijn Huygensstraat 45, Amsterdam
Website: www.cafezouk.nl

3. Dapper

Dapper heeft een gezellig terras, vriendelijk personeel en een mega lekkere club sandwich! Begint het zonnetje te schijnen? Dan is dit de number one spot om lekker mensen te kijken, onder het genot van een hapje en een drankje natuurlijk.

Adres: Jacob Van Lennepkade 58-60, Amsterdam
Website: www.dapperbar.nl

4. Gollem’s Proeflokaal

Oke, ik moet eerlijk zijn. Sandra en ik hebben hier nog nooit geluncht, maar wél een aantal keer na werk zitten borrelen. Onze favo spot na een lange vrijdag werken. Gollem heeft een ontelbare hoeveelheid bieren op tap en op fles. Maar, waar je ook écht naar moet vragen zijn de frieten. Man, man man… Het water loopt me in de mond wanneer ik dit schrijf. Ga je hierheen? Stuur me een bericht,  dan ga ik met je mee.

Adres: Overtoom 160-161, Amsterdam
Website: www.cafegollem.nl/overtoom

5. Juice & Salad

Willen we een dagje echt gezond doen? Dan prikken we hier een salade weg. Ze zijn heerlijk, dus het is zeker geen straf. Ook de smoothies en verse gemberthee drinken we daar graag. Voor zowel de vlees-etende slafreak als de vega slafreak een waar walhalla.

Adres: Eerste Constantijn Huygensstraat 60, Amsterdam
Website: www.juiceandsalad.nl

Heb jij nog een leuk lunch adresje op on rond de Overtoom? Laat het ons weten!

Lees ook:

 

 

Reageer ook