fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nina’s houtoven pizzeria top 3 in Amsterdam

Houtoven pizzeria’s zijn hot! Je ziet er steeds meer in Nederland en vooral in Amsterdam komen er steeds meer bij. Ik ben zelf gek op een echte Italiaanse houtoven pizza, het komt dan ook regelmatig voor dat mijn vriend en ik aan het eind van de middag de trein pakken naar Amsterdam.

Voor mij is de ultieme Italiaanse pizza simpel, tomatensaus, (buffel)mozzarella en goede rauwe Italiaanse ham zoals parmaham is mijn favoriet. Het eten ervan geeft mij ook zo’n heerlijk vakantiegevoel, ik waan me even in eerder bezochten plekken zoals Ligurië, Rome of Sardinië.

Heb jij ook zo’n zin in een heerlijke Italiaanse pizza? Hieronder mijn top 3 in Amsterdam, de eerste twee bezoek ik al een aantal jaar regelmatig. De laatste is mijn nieuwste ontdekking, pas één keer geweest, maar ik kan niet wachten om weer een keer te gaan!

La Perla:

In hartje Jordaan zit La Perla, dit is eigenlijk meer een afhaal pizzeria dan een restaurant. Er staat wel één grote, lange houten tafel waar je gezellig kunt aanschuiven. Ze gebruiken hier echt goede producten zoals buffelmozzarella, wekelijks ingevlogen vanuit Italië. Ik neem hier eigenlijk bijna altijd de pizza met San-Daniele ham. Deze heerlijke rauwe ham is precies zoals ik mijn pizza graag eet!

Pazzi pizza:

Nog zo’n pareltje midden in de Jordaan, Pazzi pizza. Hier staan ook niet veel tafels, slechts twee langwerpige tafels waar je aan kunt schuiven. De pizza is het meer dan waard! Ik zwicht hier altijd voor de pizza tartufo, met parmaham en truffel, een goddelijke combinatie!

MangiAncora:

Voor MangiAncora moet je even een ritje met de tram maken richting de Pijp in Amsterdam. Dat is helemaal niet erg want de Pijp is één van de gezelligste wijken van Amsterdam. Deze pizzeria hebben we pas ontdekt en staat nu al heel hoog in ons favorieten lijstje, mijn vriend vindt dit zelfs de allerbeste! Ook hier geldt weer, niet veel tafels, maar het is zo’n charmant zaakje. Het personeel spreekt, hoe kan het ook anders, Italiaans! Wij aten hier wederom een pizza met Parmaham en een margherita, ontzettend lekker! Je kunt hier ook een pizza met zwarte of witte truffel nemen, ik heb het nog niet geprobeerd, maar ga het zeker binnenkort doen!

Nina Stroo is 23 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook