5 weetjes over kruiden en specerijen

Laatst vroeg iemand mij het verschil tussen kruiden en specerijen uit te leggen. Heel eerlijk gezegd had ik echt geen idee… Vandaar dat het me leuk leek om eens wat meer te weten te komen over kruiden en specerijen. Vandaar dat ik 5 leuke weetjes hierover opzocht. Maar eerst: wat is precies het verschil?

Het verschil tussen kruiden en specerijen staat niet vast. Wikipedia zegt er dit over: Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker. Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten.

5 weetjes over kruiden en specerijen:

1. Saffraan is een erg dure specerij. Ooit was het zelfs duurder dan goud…

2. Komijn kan helpen bij spijsverteringsproblemen en bij maagproblemen die migraine kunnen veroorzaken.

3. Mosterd is niet scherp totdat het vermalen wordt. Probeer maar eens een ongemalen mosterzaadje, hij smaakt pas scherp als je hem doorbijt!

4. Nootmuskaat kan in hoge doseringen hallucinaties en delusies tot gevolg hebben.

5. Anijs kan helpen bij het verlichten van menstruatiepijn.

Heb jij nog meer leuke facts paraat? Laat ze ons weten in de comments!

Lees ook:


Reageer ook