fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor mensen die wel willen ontbijten maar ’s ochtends echt geen honger hebben

Een goed ontbijt wordt al jaren geassocieerd met een betere controle op de voedselinname gedurende de rest van de dag. Bij mij is dat echt zo! Als ik een goed ontbijt eet heb ik de rest van de dag veel minder zin in ongezonde tussendoortjes en kan ik mijn voedselplanning beter volhouden. Maar, ik moet ook eerlijk zeggen: ik heb van nature helemaal geen zin in eten ’s ochtends. En ik ben niet de enige! Hier 5 tips voor mensen die wel willen ontbijten maar ’s ochtends echt geen honger hebben:

1. Eet ’s avonds na 19:30 helemaal niks meer

Het is sowieso niet goed om al te laat nog te eten, maar als jij ’s morgens moeite hebt met eten, moet je het al helemaal niet doen! Door na 19:30 niks meer te eten (ook al heb je honger) is de kans groter dat je in de ochtend ook honger hebt. Wil je toch echt wat eten? Neem dan een bakje yoghurt of een mandarijn, maar zeker geen boterhammen of toastjes met kaas meer!

2. Sta een half uur eerder op

Geef je lichaam wat extra tijd om op te starten. Neem eerst lekker een kop koffie of thee, stap onder de douche, laat de hond uit en begin dan pas met ontbijten. Het hoeft echt niet meteen na het opstaan, het ene lichaam heeft gewoon iets meer tijd nodig dan het andere.

3. Probeer verschillende soorten ontbijtjes

Ben jij geen fan van een boterham of bak müsli? Geen probleem! Misschien heb jij in de ochtend meer zin in een hartig ontbijt, zoals scrambled eggs of gewokte groenten met een beetje rijst. Ik weet: gewokte groenten klinkt gek als ontbijt, maar heel veel mensen zweren erbij. In Azië is het heel normaal om warm/hartig te ontbijten. Verdiep je daar eens in!

4. Begin gewoon met eten

Uiteindelijk moet je gewoon beginnen. Geen zin? Neem een hap. Vaak smaakt het dan best prima en kan je jezelf er wel toe zetten om  het op te eten. Krijg je het dan niet op? Laat het dan staan. Je hebt het in ieder geval geprobeerd en drie happen is toch meer dan geen happen.  Morgen weer een dag!

5. Zoek afleiding tijdens het eten

Meestal wil je het juist voorkomen, maar zoek tijdens het eten van je ontbijt afleiding. Ik kijk vaak het journaal of mijn mailtjes, waardoor ik het eten gedachteloos naar binnen schuif. In het kader van mind-fullness eten is dit natuurlijk helemaal verkeerd, maar je krijgt zo in ieder geval je voedingsstoffen binnen.

Lees ook: Van een droge decemberhuid naar een jong januari huidje

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook