fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor een geweldige nazomer-barbecue

Het einde van de zomer nadert, het begint weer iets vaker te regenen en kinderen moeten (bijna) weer naar school. Maar dat betekent niet dat we geen zomerse dingen meer kunnen doen! Er komen nog heel wat zonnige nazomer avonden aan, waar we nog heerlijk van kunnen genieten. Misschien niet meer in korte broek en op slippers, maar ook met een lekker vestje bij de gloeiende barbecue is het goed vertoeven. Hier 5 tips voor een geweldige nazomer-barbecue!

1. Besef je dat het niet meer 30 graden is

Helaas, de 30 graden wordt deze zomer (bijna) niet meer aangetikt. Maar dat betekent niet dat je niet kunt barbecuen! Kleed je lekker warm aan en leg kleedjes klaar. Zorg er ook voor dat je gasten warm kunnen zitten en trek wat extra truien van zolder. Zodra ze beginnen te bibberen is je barbecue al snel niet leuk meer.

2. Heb een back-up plan voor als het gaat regenen

Een kleine regenbui is helemaal niet erg als je aan het barbecuen bent. Maar, dan moet je wel voor een droge zit- en kookplek zorgen. Zet een partytent op om lekker onder te zitten. Het getik van de regen op de tent geeft ook een leuke sfeer! Wordt het nou echt te nat, dan kan je altijd nog naar binnen verhuizen.

3. Zorg voor licht

Hoe verder we de herfst naderen, hoe minder lang het licht is. Zet de tuin vol met leuke fakkels, kaarsjes en lampions om een fijne sfeer te creëren. Ook een mooie vuurkorf doet het goed!

4. Onder de 15 graden buiten?

Ook dan is het leuk om te barbecuen! Zorg dat voor nog meer dekens en serveer warme drankjes als Gluhwein, Irish Coffee en warme chocolademelk voor de kinderen.

5. Sluit af met marshmallows bij de nagloeiende houtskoolbarbecue

Dit doe je in de zomer waarschijnlijk ook, maar in de winter is het nog leuker! Lekker marshmallows of s’mores boven de nagloeiende houtskoolbarbecue maken. Heb je een gasbarbecue? Dan kan net natuurlijk ook, maar het effect op een houtskoolbarbecue is naar mijn idee veel beter. Ik gebruik meestal deze Weber barbecue!

Heb jij een goede tip? Laat het ons weten!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook