fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om de storm van vandaag door te komen

Voor vanmiddag heeft het KNMI onstuimig weer met windkracht 9 tot 10 voorspeld. Aan de kust en in het noorden worden zelfs windstoten met een snelheid van 130 kilomter per uur verwacht. Vooral in het westen ne noordwesten zal er op grote schaal stormschade ontstaan, daar zijn windstoten tussen de 75 en 100 kilometer per uur verwacht. Hoe kun jij er nou voor zorgen dat je zo min mogelijk hinder van deze storm ondervindt? Hier 5 tips.

1. Zorg dat alles veilig staat

Ga je naar je werk, check dan even je tuin om te zien of er geen stoelen los staan of plantenpotten die makkelijk kunnen verschuiven. Zet ook de kliko’s even op een veilige plaats, waait er toch een kliko om, dan geeft dit zoveel rommel op straat en al het afval kan ook weer voor overlast zorgen. Zet je fiets zeker even vast.

2. Probeer de avondspits te vermijden

De NS heeft al aangegeven vandaag met een aangepast dienstrooster te werken. Check voordat je op pad gaat of je trein wel rijdt. Op de weg zal het vermoedelijk ook wat drukker dan anders zijn. Het hoogtepunt van de storm van vandaag wordt tijdens de avondspits verwacht. Geen zin om het risico te lopen om ergens te stranden? Probeer dan of je lekker een dagje thuis kunt werken.

3. Check of alle ramen en deuren goed dicht zijn

Loop even een rondje door het huis en sluit alle ramen en deuren. Veel stormschade kan ontstaan door een raam dat op een klein kiertje stond en dat volledig uit de sponning wordt getrokken. Daarbij kunnen klappende deuren voor een enorm kabaal (en dus schrik) zorgen en glasschade veroorzaken. We lazen dat flink klappende deuren zelfs voor scheuren aan je muren kan zorgen.

4. Controleer of je auto op een veilige plek staat

De vraag is natuurlijk wat is een veilige plek? Direct onder een boom lijkt nu in ieder geval niet zo handig, zeker door alle takken die kunnen afbreken en bovenop je auto terecht kunnen komen. Ook is het slim om de auto niet te dicht tegen het huis aan te zetten als er mogelijk dakpannen van je huis kunnen afvliegen.

5. Zorg dat je het thuis lekker gezellig maakt

Is er genoeg te eten in huis zodat je er niet meer uit hoeft. Kaarsjes aan, een paar afleveringen Netflix en een glaasje wijn. Wedden dat de storm zo voorbij is?

Heb jij nog goede tips om je voor te bereiden op de storm? Laat het ons dan zeker weten!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook