fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips gebaseerd op Aziatische schoonheidsrituelen

Vraag jij je ook weleens af hoe Aziatische vrouwen aan die geweldige huid komen? Wij waren heel benieuwd en namen een aantal van hun schoonheidsrituelen onder de loep. Wat opvalt: de Aziatische vrouw heeft over het algemeen een geweldige huid doordat ze hem ook geweldig verzorgt. Sommigen doorlopen maar liefst 17(!) stappen van huidverzorging bij het opstaan. Nou kunnen wij ons voorstellen dat 17 handelingen voordat je überhaupt make-up opdoet wat veel is, dus hebben we een aantal makkelijk uitvoerbare tips voor je op een rijtje gezet. 

1. Hydrateer de hele dag door

Hydrateer niet alleen bij het opstaan en het naar bed gaan, maar hydrateer de hele dag door. Veel Aziatische vrouwen dragen een fascial mist bij zich, die ze zo nu en dan over hun gezicht sprayen. Dit zorgt voor extra hydratatie en een fris gevoel.

Evian Spray

2. Reinig met olie

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig om een vette of onzuivere huid met olie te reinigen, maar het werkt echt! Olie helpt om olie te ontbinden, waardoor het gezicht schoner wordt. Let op: minerale olie is hier niet geschikt voor, ga voor een olie die speciaal voor het gezicht is gemaakt.

Olie

3. Katoenen gezichtsmaskers

Deze katoenen gezichtsmaskers zijn makkelijk, snel en geven minder troep dan een klassiek gezichtsmasker. De hydraterende en verzorgende ingrediënten zitten vaak al in het masker opgenomen waardoor je ook meteen de goede verhoudingen gebruikt. Maskers zijn geschikt voor dagelijks gebruik.

masker

4. Bescherming tegen de zon

De zon veroorzaakt huidveroudering. Toch lijkt het wel of de Nederlandse vrouw zich nog niet voldoende beseft dat er het gehele jaar door gebruik gemaakt zou moeten worden van een dag-creme met een SPF van minstens 15, en niet alleen in de zomer. In Azië is het beschermen van de huid tegen de zon de normaalste zaak van de wereld, dit vooral doordat een blanke huid als schoonheidsideaal wordt gezien. Dit resulteert in een betere bescherming en dus een minder snel verouderingsproces.

creme

5. Borstel de huid

Nee, niet met een gewone haarborstel, maar met een speciale borstel ontworpen voor het gezicht. Door dagelijks met de borstel over het gezicht te gaan wordt de huid gestimuleerd en de bloedsomloop bevorderd.

borstel

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook