fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 superhandige tips voor het opruimen van je kerstboom

Half november kreeg ik van mijn dochters vaak al de vraag: “Mam, wanneer gaan we de kerstboom opzetten”. Vooral de jongste kon meestal niet wachten en steeds heb ik het tot na Sinterklaas kunnen rekken. Maar sinds kort zijn al mijn dochters het huis uit en het resultaat is dat ik de kerstboom pas op 23 december heb opgezet, de dag voordat de meiden naar huis zouden komen om kerst met ons te vieren. Niet eerder was ik daar zo laat mee.

We hebben sinds een paar jaar een nep-boom. Een hele mooi kunstboom, waarvan veel mensen denken dat het een echte is. Super handig zou je zeggen. Maar het kostte me toch nog heel veel tijd om de boom opgetuigd te krijgen. Met name doordat het zo’n puinbak was in de dozen waar de ballen en kerstverlichting zitten. Ballen door elkaar heen, haakjes van ballen die ontbreken, kerstverlichting snoeren in de knoop, etc. Dit jaar ga ik het anders doen!

Tips voor het opruimen van je kerstboom!

1. Zo raken je kerstlampjes niet meer in de knoop. Pak een oude keerhanger en wikkel daar de kerstlampjes omheen. Heb je geen kleerhanger over? Neem dan een stevig stuk karton en wikkel je lichtsnoertje daar omheen. Heb je maar een kort lichtsnoer? Maak dan eerst een stevig pakketje van je leukste kerstkaarten en wikkel de lampjes daar omheen. Leuk om op deze manier je mooiste kaarten volgend jaar weer te voorschijn te halen.

2. Zo ruim je je kerstballen op. Je kunt ze natuurlijk los in een grote verhuisdoos gooien met wat krantenpapier ertussen, maar dat wordt best een bende. Gebruik eierdozen om de ballen schokbestendig in te bewaren.

3. Zo heb je volgend jaar ook weer haakjes om je ballen op te hangen.  Mijn haakjes verdwijnen altijd op mysterieuze wijze van de ballen. Uiteindelijk blijken ze steeds onderin de doos te zitten. Dit jaar haal ik de haakjes netjes van de ballen en stop ze in het doosje van de gloeilampen of ledlampen. Daar passen tientallen haakjes in en volgend jaar hoef je niet meer te zoeken.

4. Zo ruim je je boom op zonder naalden door je hele huis. Pak een oud tafelkleed en wikkel die om je boom heen. Nog handiger, zeker als je alleen thuis bent en de boom naar buiten moet brengen. Leg het laken neer, leg je boom er op en trek hem het huis uit. Tip: denk er even aan hoe je hem neerlegt in verband met deurposten enzo waar je doorheen moet.

5. Zo maak je het weer gezellig in huis. Ik vind het altijd zo kaal als de kerstboom uit het huis is. Meestal ga ik dan meteen door naar een tuincentrum of bloemist om spullen voor een mooie voorjaarsmand te kopen, oa bolletjes van blauwe druiven, hyacinten, narcissen etc.  Steevast zet ik er wat primulaatjes bij voor een vrolijk gevoel.

Heb jij nog handige tips voor het opruimen van de kerstboom? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Reageer ook