fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze 5 soorten schoenen moet elk meisje in haar kast hebben

De meeste van mijn vriendinnen zijn moeder van meisjes. En inmiddels ben ik er achter dat moeder van meiden zijn, een heel andere tak van sport is dan moeder van jongens zijn. Dat begint al met kleding en schoenen. Ondanks dat ik geen meisjes heb, ben ik door mijn vriendinnen mooi wel op de hoogte over de mode van meisjes schoenen.

Ik zou liegen als ik in het verleden soms verliefd keek naar prachtige meisjes schoenen. Met glitters en bloemetjes, met sierlijke bandjes en gekleurde veters. Helaas. Die van mij liepen en lopen het liefst op sneakers. Ze hebben hun veterdiploma lang geleden gehaald, maar strikken nauwelijks meer want schoenen trap je gewoon uit. Veel makkelijker. Wel zijn mijn jongens, net als de meiden van mijn vriendinnen, kritisch op welke schoenen ze aantrekken. Mijn oudste loopt het liefst op mooie sportschoenen terwijl mijn jongste zich het fijnst voelt als hij gympies aanheeft.

Meisjes schoenen

Voor alle moeders van meisjes hebben we uitgezocht wat momenteel de trend is, wat hip is, waarop meisjes gezien mogen worden deze zomer. Een van mijn vriendinnen is lovend over Shoesme, een winkel waar ze altijd slaagt als ze op zoek is naar meisjes schoenen. Zelfs haar kritische dochter June die precies weet wat ze wil, vindt er altijd wat van haar gading tussen. Aan haar vroeg ik welke 5 soorten meisjes schoenen in elke kast van meisjes moeten staan.

Meisjessneakers

Met stip op 1 staan ook bij de meiden sneakers, zegt June. Vrolijke, comfortabele sportschoenen waarop rennen geen probleem is en een dagje shoppen helemaal niet. Juist dan zijn schoenen die lekker zitten van levensbelang.

Zomerse sandalen

Voor warme dagen in de zomer, zijn luchtige sandalen heerlijk. De roze sandaaltjes met dotprint zijn bij June favoriet. Shoesme heeft sandalen met klittenbandsluiting zodat ze goed aansluiten op de voetjes. De klittenbandsluiting om de enkel zorgt voor extra comfort. Maar dat maakt June natuurlijk niet uit, zij wil gewoon dat die sandalen mooi zijn.

Meisjes slippers

Verliefd is June op de slippers. Vooral vrolijk gekleurde met een afbeelding van de Lovely Lobster of de Amazing Cat erop. Slippers zijn een must-have deze zomer. Hygiënisch tijdens een bezoek aan een zwembad en makkelijk om zo even aan te schieten.

Bikerboots

Blij word ik van de bikerboots die June heeft. Stevige boots voor stoere meiden die van buitenspelen houden; ik ben er dol op. Uiteraard kiest June voor de boots met glittertjes en printjes maar dan nog zijn ze super stoer en staat het fantastisch onder een jurkje. Wie zegt er nog dat meisjes schoenen niet cool zijn?!

Regenlaarzen

En ja, natuurlijk mogen regenlaarzen niet ontbreken in de kast van meisjes. Maar dan niet van die suffe groene, nee, laarzen voor de regen in alle kleuren van de regenboog. Shoesme grossiert erin. Bovendien doet de webshop bij elk paar regenlaarzen dat wordt besteld, een paar fleecesokken erbij zodat de laarzen in de winter als sneeuwboots kunnen fungeren. De laarzen zijn niet alleen een feestje om te zien, ze zijn ook degelijk en niet onbelangrijk: ze stinken niet.

Kaplaarzen voor jongens

Het mooie is dat de laarzen van Shoesme er ook voor jongens zijn en ik al mooi twee paar heb besteld. Uiteraard heb ik June de kleur voor mijn mannen uit laten zoeken zodat ik zeker weet dat ze geen modeflater slaan. Het maakt niet uit wat je zoekt: meisjessneakers, zomerse sandalen, slippers, lage schoenen, meisjeslaarzen, stoere bikerboots, regenlaarzen of warme boots voor de winter; de kans dat Shoesme heeft wat je zoekt, is groot.

Voor welke meisjes schoenen gaan jouw dochter?

Mis jij hier nog een type schoen dat niet in een meisjes collectie mag ontbreken? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door cottonbro via Pexels

2 reacties

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook