fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 smartphonetips voor de moderne vrouw

5 smartphonetips voor de moderne vrouw-dp
Het is bijna onmogelijk om het als moderne vrouw nog zonder smartphone te stellen. De vrouw en in het bijzonder de moeder van tegenwoordig heeft haar smartphone altijd in de buurt, ze gebruikt hem zelf of laat de kinderen ermee spelen.

Onderzoek toont aan dat de moeders van nu behoren tot de meest intensieve smartphone-gebuikers. Dat helemaal niet zo vreemd, want de moderne moeder heeft genoeg redenen om haar smartphone altijd binnen handbereik te hebben. Moeders met een smartphone, opgelet! Haal het beste uit jezelf en uit je smartphone met de vijf onderstaande smartphonetips.

1. Gebruik je smartphone om fit te blijven

Gezonde voeding en voldoende beweging zijn natuurlijk voor iedereen belangrijk, maar wel in het bijzonder voor moeders. Het is vaak nog een hele uitdaging om er na de geboorte van een kind sportief uit te blijven zien. Gelukkig kan je smartphone je helpen om fit te blijven. Gebruik Instagram om gezonde ideeën over yoga of superfood op te doen. Of stel via één van de vele verschillende sportapps een trainingsschema samen en houd bij hoeveel calorieën je tijdens het sporten verbrandt. Een smartphone sportarmand is overigens een ideaal hulpmiddel omdat je je zo niet druk hoeft te maken over waar je je smartphone tijdens het sporten moet laten.

2. De smartphone op de kinderwagen

Even een blokje om met de kinderwagen, of zelfs even een stukje hardlopen met de kinderwagen? Neem dan je smartphone mee. Kun je meteen even die vriendin bellen, je eigen muziek luisteren of bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt.

Maar waar laat je die smartphone dan? Een kinderwagen duwen en sturen met één hand is natuurlijk helemaal niet handig. Gebruik daarom een smartphone houder voor de fiets! Deze kun je namelijk ook prima op de kinderwagen monteren. Mocht de houder te ruim vallen, gebruik dan een extra rubberen strookje om de ruimte tussen de houder en de kinderwagen te verkleinen.

3. Kies voor een groot scherm

Laat je je kinderen af en toe spelen op jouw smartphone? Dan is het handig om te kiezen voor een smartphone met een groot scherm zoals de Samsung Galaxy S4 of de HTC One. Bij deze smartphones is het beeld groot genoeg om alles goed te kunnen zien en ze zijn bovendien makkelijk te bedienen door kinderen. Het is wel even een investering maar als je zo’n grote smartphone hebt hoef je geen tablet meer te kopen. Let er wel op dat je een Blackberry Z10 telefoonhoesje of een Samsung Galaxy S4 telefoonhoesje gebruikt, zodat je dure toestel niet snel beschadigt.

Een ander voordeel van de nieuwste smartphones is dat zij over een goede camera beschikken, waardoor je alle onvergetelijke momenten met je kinderen zonder problemen haarscherp kunt vastleggen. Zo spaar je ook nog eens een aparte foto- of videocamera uit.

4. Gebruik leuke en handige accessoires

Als je kinderen jouw smartphone gebruiken is het gebruik van een telefoonhoesje en een screenprotector (folie voor over het scherm) een must. Een smartphone is vrij kwetsbaar en kan na een val helemaal total-loss zijn en bij aanraking met een scherp voorwerp helemaal onder de krassen komen te zitten. Een hoesje is dus noodzakelijk om te voorkomen dat je binnen no-time weer een nieuw toestel hoeft aan te schaffen.

Daarnaast is het leuk voor kinderen om met een grappig of stoer hoesje voor de dag te komen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel stoere en grappige iPhone hoesjes in de vorm van een pinguïn of andere dieren. Als je kind van tekenen houdt is een stylus, zo’n pennetje, een onmisbare accessoire.

5. Zorg voor een gezonde balans

Iedereen kan zich natuurlijk eindeloos vermaken met een smartphone of een tablet. Je kinderen kunnen uren zoet zijn met spelletjes en jij met Whatsappen, Facebooken, het bekijken en maken van foto’s en het zoeken van nieuwe recepten. Hoe leuk dit alles ook is, het is wel belangrijk om te zorgen voor een gezonde balans.

Het is ook goed voor de sociale en lichamelijke ontwikkeling van kinderen om af en toe buiten te spelen. Ook voor jezelf is het belangrijk dat je niet te veel ‘in je smartphone zit’. Je geeft hiermee namelijk het verkeerde voorbeeld. Als de moderne moeder te veel tijd doorbrengt op de sociale media is dat niet bepaald sociaal tegenover anderen in je directe omgeving.

2 reacties

Bas -

Blijkt maar weer dat hoesjes heel erg belangrijk zijn.

Reageer ook