fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 producten die je beter niet in de supermarkt kunt kopen

Dol ben ik op boodschappen doen. Ik ervaar het als een enorme luxe dat ik in een supermarkt kan rondlopen waar ze een heel uitgebreid assortiment hebben en dat ik kan kiezen uit heel veel lekkere en nuttige dingen. Ik heb dan ook de neiging om mijn karretje veel te snel helemaal vol te gooien, zeker als ik met de auto naar de supermarkt ben gereden. Het is daarom ook in veel opzichten beter dat ik fietsend naar de winkel ga :-).

Bijna alles in de supermarkt

Een paar keer per maand ga ik naar de markt om fruit, groente, kaas, gedroogde mango en noten te kopen. Verder koop ik bijna alles in de supermarkt, echt super handig want dan heb ik in korte tijd alles wat ik nodig heb gekocht. Ik las zojuist op Lifehacking.nl een artikeltje waarin 4 dingen worden genoemd die je juist beter niet in de supermarkt kunt kopen. Over deze dingen had ik zelf nog niet nagedacht en we vinden het leuk en nuttig om dit ook met onze lezeressen te delen. Ik heb daar nog een tip aan toegevoegd van Monique van der Vloed.

5 producten die je beter niet in de supermarkt kunt kopen

1. Batterijen. Net als met lampjes vergeet ik ook altijd batterijen te kopen. Als ik bij de kassa van de supermarkt sta herinner ik me plotseling dat ik nog batterijen moet kopen. Heel handig dat ze dan bij de kassa hangen. Maar de batterijen bij de kassa van de supermarkt zijn vaak duurder dan de batterijen die je via internet kunt bestellen. Eigenlijk moet ik gewoon een grote internetbestelling doen van batterijen en lampjes. Ga ik vanavond meteen doen.

2. Gesneden fruit in een bakje. Je keuze voor een bakje kant-en-klaar fruit wordt natuurlijk grotendeels bepaald door het gemak en omdat het een snel en gezond alternatief voor eventuele andere snacks is. Die bakjes met fruit zijn wel super duur en je kunt ze eigenlijk heel eenvoudig zelf maken. Regelmatig maak ik in het weekend een grote bak met fruitsalade en daar vullen we in ieder geval 2 dagen onze bakjes mee. Veel fruit kun je trouwens invriezen, alhoewel ik dat zelf niet doe. Door-de-weeks eet ik vooral fruit dat je gewoon kunt meenemen zoals mandarijnen, bananen, druiven, appels etc.

3. Gedroogde en gemalen kruiden. Ook dit koop ik zelf altijd in de supermarkt. Wel handig, dan heb je er meteen een nieuw schoon potje bij waar de kruiden inzitten en zo blijft je kruidenkast ook wat frisser. In buitenlandse levensmiddelenwinkels kun je de kruiden vaak veel goedkoper aanschaffen, maar je moet het dan wel in grotere hoeveelheden kopen. Als je wat je niet direct nodig hebt in plastic zakken bewaart heb je heel lang een goede en goedkope kruidenvoorraad.

4. Beautyproducten. Het assortiment bij de drogist is vaak veel groter en ze hebben daar regelmatig flinke aanbiedingen. Zelf sla ik dan meestal mijn slag voor mijn favoriete shampoo en bodylotion. Heb ik haast dan koop ik het wel gewoon in de supermarkt.

5. Producten met superfoods. De supermarkten gaan steeds meer mee in trends voor gezond eten. Toch liggen er nog veel producten waarin zogenaamd hele gezonde dingen zijn verwerkt, maar wat niet echt het geval is. Check altijd zorgvuldig de etiketten om te zien of de gezonde dingen die jij in het product verwacht er ook daadwerkelijk in zitten en in welke hoeveelheid. Dit voorkomt enorme teleurstelling als je thuiskomt en het product gaat eten of gebruiken.

Wat koop jij beslist niet in de supermarkt?

We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen? Wat koop jij beslist niet in de supermarkt? We zouden het heel fijn vinden als je dit met ons wilt delen via de comments onder dit artikel?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook