fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 leuke dingen die je kunt doen met jouw familiefoto’s

Tegenwoordig is zo’n beetje iedereen fotograaf. Doordat we allemaal een goede camera op onze telefoon hebben gebruiken we die camera ook vaker en maken meer foto’s dan we vroeger ooit hebben gedaan. Maar doe je ook nog wat met deze foto’s? Het is al weer een tijd geleden dat ik mijn foto’s liet afdrukken en ze netjes in een fotoboek of een fotolijstje deed. Toch is dat super jammer want je hebt tegenwoordig heel veel mooie manieren waarop je je mooiste familiefoto’s een mooie plek in je huis of zelfs in je tuin kunt geven.

1. Foto op aluminium. Een super mooie en originele manier van wanddecoratie is een foto op aluminium. Hierbij wordt de foto op aluminium afgedrukt en dat geeft een bijzonder mooi effect! Je kunt een keuze maken uit een foto op geborsteld of op wit aluminium. Ga je meer voor een robuust uiterlijk dan is de geborsteld variant iets voor jou. Ga je meer voor een strakke en moderne variant met een fotoafdruk op een waterbestendige coating, dan kunt u kiezen voor een foto met witte ondergrond (glad, zonder structuur / textuur). Hierbij worden de witte delen van de foto niet geprint, op deze manier komt de structuur van het aluminium meer tot zijn recht.

2. Foto op hout. Super mooi, maar hout is een natuurproduct dat werkt onder invloed van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid en temperatuur. Het kan dus zijn dat de kieren tussen de planken kunnen door het krimpen en/of uitzetten van het hout groter of kleiner worden. Maar dat geeft ook wel weer een speciaal effect. Je kunt vaak kiezen uit meerdere soorten hout.

3. Foto op plexiglas. Dit is een van de strakste manieren om je foto te laten afdrukken en het is vooral mooi in een modern interieur en heeft een luxe en trendy uitstraling.

4. Foto op canvas of linnen.  Haha, eerlijk gezegd wist ik niet dat er een verschil was tussen canvas en linnen, maar dat is er wel degelijk. Een linnen doek is gemaakt van vezels van de vlasplant, terwijl een canvas doek wordt gemaakt van de vezels van de cannabisplant. Het voordeel van canvas is dat de structuur van het doek dichter is, bij linnen zitten er namelijk hele kleine gaatjes in. Om de structuur van canvas iets zachter en buigzamer te maken is er een beetje katoen toegevoegd.

5. Poster in je tuin. Bij ons in de buurt zie je dit steeds vaker. In een straat kunnen veel huizen op elkaar lijken en door iets aan je muur te hangen kun je echt onderscheid maken. De buitenposter wordt gemaakt door je foto af te laten drukken op PVC doek met een UV-print waardoor je poster niet zal verkleuren in de zon.

Welke familiefoto heeft jouw voorkeur?

Wat doe jij met de foto’s die je met je telefoon maakt? Laat je ze gewoon lekker op je telefoon staan of doe je er ook echt iets mee? Heb jij toevallig een mooie familiefoto laten afdrukken op bijvoorbeeld aluminium of canvas? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten via de comments die je onder dit artikel kunt plaatsen.

Reageer ook