fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 keer steigerhout inspiratie voor in huis

Steigerhout is hot! Best logisch eigenlijk, want met steigerhout zit je eigenlijk altijd goed. De houtsoort zorgt ervoor dat je super veel karakter naar je huis of tuin haalt. Het is dan ook super populair als materiaal voor een loungeset. Tegenwoordig is het ook helemaal in om het binnen in je interieur terug te laten komen. Om je een beetje inspiratie te geven wat je er allemaal mee kunt doen, geven we je vijf voorbeelden. 

De voordelen van steigerhout

Voordat we je gaan overspoelen met inspiratie, is het goed om te weten dat het ook voordelen heeft om voor steigerhout te kiezen. Naast dat het eruit ziet alsof het zo uit het bos komt, is het ook nog eens super makkelijk qua onderhoud. Als je bijvoorbeeld op een steigerhouten bank knoeit of een kras maakt, is dit helemaal niet erg. Hoe meer doorleefd het eruit ziet, hoe beter! 

1. Rustieke eettafel van steigerhout

Voor veel huizen is de eettafel het kloppende hart van een woonkamer of keuken. Er wordt vaak veel tijd doorgebracht en het mag best een prominente plek in je woonkamer of keuken hebben. Kijk daarom eens voor een eyecatcher zoals een eettafel van steigerhout. Om voor een stoere look te gaan, kies je voor stalen poten. Maak dit geheel af met wat leren stoelen en je hebt de robuuste look compleet!

2. Haal een steigerhouten tuinbank naar binnen

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het juist super leuk om een steigerhouten tuinbank naar binnen te halen. Dit hoeft niet je bank van de zithoek te worden, maar het is juist leuk om dit ergens als extra zitplek in je huis te zetten. Als je bijvoorbeeld ruimte hebt in de serre of in de slaapkamer, dan staat zo’n bank daar super leuk! Leg er wat leuke kussens op en je hebt een fijn extra zitgedeelte in je huis. 

3. Stoere steigerhouten kast

Een kast is een meubel dat zich er perfect voor leent om van steigerhout gemaakt te zijn. Het geeft meteen een stoere en robuuste uitstraling aan een kast. Deze stijl past perfect bij een industrieel of landelijk interieur. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een boekenkast, buffetkast, maar ook een tv-meubel past hier heel goed bij. 

4. Steigerhout aan de muur

Het is tegenwoordig helemaal on-trend om steigerhout aan je muur te bevestigen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om aan één muur verschillende kleuren steigerhout te bevestigen. De verschillende kleuren creëer je door het hout in een greywash of whitewash te zetten. Zo wordt er een speels, maar stoer effect gecreëerd. Als je een hele muur iets te veel van het goede vindt, kun je ook een wandbord van steigerhout ophangen. 

5. Ga zelf aan de slag!

Last but not least kun je natuurlijk ook zelf aan de slag met steigerhout. Hoe leuk is het als je de meubels zelf gemaakt hebt en ze daarna in je huis te bewonderen zijn? Je kunt denken aan meubels, zoals tuinbanken, bijzettafels en kasten. Online vind je meer dan genoeg stappenplannen om zelf je steigerhouten meubels te maken, dus laat je vooral inspireren!

Foto door Jason Villanueva via Pexels

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook