fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 Ideeën waarvoor je een elektrische bakfiets kunt gebruiken

Een elektrische bakfiets van fietsoptimaal.nl is superhandig om je kinderen op een veilige en comfortabele manier naar school te brengen, of om je hond en boodschappen mee te nemen. Met zo’n bakfiets hoef je bijna nooit meer de auto of het openbaar vervoer te gebruiken, vooral als je er een met elektrische ondersteuning hebt. Er zijn allerlei soorten bakfietsen, maar waar kun je ze eigenlijk allemaal voor gebruiken?

De kinderen veilig naar school brengen

Het is soms best lastig om je kinderen elke dag naar school te brengen, vooral als je door drukke straten moet fietsen. Maar daarvoor is er een geweldige oplossing: een elektrische bakfiets. Met een extra zitbankje kun je zelfs tot drie kinderen tegelijk vervoeren, en het beste is dat je niet helemaal uitgeput raakt van het trappen. Je kinderen zitten stevig en veilig in de bak, terwijl jij zonder zorgen door de stad kunt fietsen.

Boodschappen doen

Gewoon boodschappen doen op de fiets kan best een gedoe zijn, vooral als je veel spullen én je kinderen mee wilt nemen. Maar met een elektrische bakfiets wordt het supermakkelijk. Of je nu veel boodschappentassen hebt, je kinderen met je mee wilt nemen, of zelfs sportspullen moet vervoeren, zoals voetbalspullen, je elektrische bakfiets maakt het trappen altijd licht en simpel.

Verhuizen

Verhuizen in een drukke stad kan ook echt lastig zijn met die smalle straten en bijna geen parkeerplekken. Een elektrische bakfiets maakt het makkelijk en zo wordt het echt een fluitje van een cent. Je kunt gemakkelijk door het verkeer navigeren, zelfs in de smalste straatjes. En het is echt verrassend hoeveel spullen je in die bak kunt laden. Maak je ook geen zorgen als het regent, want een handige regenhoes zorgt ervoor dat al je spullen droog blijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fietsoptimaal.nl (@fietsoptimaal.nl)

Dagje weg

Zelfs als je niet dagelijks een bakfiets gebruikt, kan het een geweldige toevoeging zijn aan je leven in de stad. Stel je voor: je kunt een ontspannen dagje picknicken met je familie in het prachtige Amsterdamse Bos of Vondelpark. Je kunt zelfs een bakfiets huren voor een paar uur of zelfs een hele dag. Je kunt niet alleen een picknickmand meenemen, maar ook dekens, stoelen, speelgoed en zelfs je hond. Zo verander je een gewoon dagje uit in een echt avontuur voor het hele gezin.

Extra bewegen

Bewegen is belangrijk om gezond te blijven, maar soms kan het lastig zijn als je gezondheidsproblemen hebt, zoals reuma of hart- en vaatziekten. Gelukkig hebben bakfietsen trapondersteuning, wat betekent dat fietsen voor iedereen makkelijker wordt. Je kunt nog steeds de voordelen van beweging ervaren zonder je zorgen te maken dat het te zwaar wordt voor je. Heb jij al een elektrische bakfiets? Of denk je erover om er een aan te schaffen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door Samson Katt via Pexels

 

Reageer ook