fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 tips voor een fijne leefomgeving

Een mooi huis om in te wonen is fijn, maar een fijne leefomgeving is vaak nog veel belangrijker. Je kunt nog zo blij zijn met je nieuwe huis, als de buren je het leven zuur maken of als er andere negatieve factoren in en om je huis een rol spelen, dan is de lol van dat mooie huis er snel af. Wat kun je nou zelf doen om een fijne leefomgeving te creëren? In dit artikel geven we je vier tips.

1. Zorg voor voldoende frisse lucht in huis

Voor een goede gezondheid is het heel belangrijk dat er genoeg frisse lucht in huis is. Dat kun je doen door te ventileren. Op die manier voorkom je ook schimmelvorming. Zet daarom regelmatig een raam op een kier en laat de roosters boven je ramen open staan. Ook is het verstandig om de was zo veel mogelijk buiten te laten drogen. Wil je nog meer tips over het zo goed mogelijk ventileren van je huis? Lees dan eens dit artikel van Vereniging Eigen Huis.

2. Zorg voor een fijne buurt

Heerlijk als je fijn kunt samenleven met de mensen uit je buurt. Maar dat is lang niet altijd en overal het geval. Zorg er daarom voor dat je zelf in elk geval rekening houdt met anderen. Voorkom bijvoorbeeld geluidsoverlast na 10 uur ’s avonds en bied ook op de juiste manier het huisvuil aan. Misschien kun je een buurtvereniging oprichten of een gezellige nazomer-barbecue organiseren voor de mensen in jouw straat. Je zult zien dat het een positieve invloed heeft op de leefbaarheid in jouw buurt.

3. Creëer financiële rust

Een andere manier om jezelf beter te voelen in je huis, is om financiële rust te creëren. Er is niets zo vervelend als je elke maand druk maken of je je maandlasten nog wel kunt betalen. Het oversluiten van je hypotheek zou ervoor kunnen zorgen dat je voortaan veel lagere maandlasten krijgt. Of dat voor jou ook daadwerkelijk geldt, kun je het beste laten uitzoeken door een hypotheekadviseur. Je kunt ook financiële rust creëren door je uitgavenpatroon te verlagen. Stap bijvoorbeeld over op een andere energieleverancier of neem al je verzekeringen eens grondig onder de loep. En maak je van dat abonnement op de sportschool nu echt wel voldoende gebruik? Zo niet, zeg het op!

4. Neem je inrichting onder de loep

Het is een slim idee om eens in de zoveel tijd kritisch naar je huidige inrichting te kijken. Vind je alles nog net zo mooi als toen je het aanschafte? En staat dat tafeltje nou eigenlijk wel bij die felgekleurde kussens? Misschien dat het tijd wordt om eens te ‘ontspullen’ en meer ruimte in de woonkamer te creëren. Of ga lekker shoppen naar een compleet nieuwe woninginrichting en gooi alles in de kamer overhoop. Moet jij eens opletten hoe lekker dat voelt als alles vernieuwd en gerestyled is!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook