fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 redenen om een voedingskussen te kopen

Een voedingskussen is een multifunctioneel kussen. Tijdens je zwangerschap kun je dit kussen gebruiken om beter te slapen. Zeker als je pijn hebt in je heupen, rug, benen, buik, schouders, enkels of knieën of last hebt van maagzuur als je ligt is dit een goede keuze. Als je kleintje er is gebruik je het kussen bij het voeden van je kindje. Wij geven je 4 redenen om een voedingskussen aan te schaffen. 

Lekker slapen tijdens de zwangerschap

Er zijn vrouwen die gewoon goed slapen tijdens de zwangerschap, maar ook vrouwen die de juiste houding niet meer kunnen vinden en bijvoorbeeld heel hard gaan snurken tijdens de zwangerschap. Een voedingskussen gebruik je in dit geval als zijslaapkussen, waarbij je het kussen omarmt en deze iets onder je buik en tussen de knieën legt. Je ruggenwervel ligt hierdoor recht en ook ontlast je jouw bekken en onderrug en ondersteun je jouw steeds groeiende buik. Door in deze slaaphouding te slapen word je uitgeruster wakker. Heb jij last van kramp in je kuiten? Laat je voeten dan op het voedingskussen rusten, zodat deze wat hoger liggen dan je lichaam. Dit helpt ook bij opgezwollen enkels.

Borstvoeding geven met voedingskussen

Als je borstvoeding geeft of wil gaan geven, gebruik je het voedingskussen ter ondersteuning. Borstvoeding heeft verschillende voordelen ten opzichte van flesvoeding. Zo kunnen de immunologische bestanddelen in moedermelk onder andere helpen te voorkomen dat je kindje ziek wordt en ondersteunt dit het immuunsysteem, ook ter bescherming tegen het coronavirus. De meeste voedingskussens hebben de vorm van een hoefijzer. Leg het kussen om je heen, met je arm erop en je kindje daar bovenop. Zo kun je jouw baby in een ontspannen houding voeden. Je ondersteunt namelijk je onderrug en armen, waardoor je jouw nek en schouders ontlast. Ook als je flesvoeding geeft kun je het kussen op deze manier gebruiken. 

Zelfstandig zitten

Je zal merken dat je kleintje snel groter wordt. In de eerste weken kun je jouw baby op z’n ruggetje op het voedingskussen leggen, geeft de hoofdredacteur van de babysectie bij Adviesjagers.nl als tip. Hierdoor komt het hoofdje wat hoger te liggen en verminder je eventueel spugen. Later is het kussen handig als je kleintje leert om zelfstandig te gaan zitten maar hierbij nogal eens omtuimelt. Door het kussen om je kindje heen te leggen geef je wat extra balans. Valt de kleine toch om? Dan zorgt het voedingskussen voor een zachte landing. 

Motoriek van je kindje ontwikkelen

Het kussen is heel leuk om mee te spelen en ook goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Zo kun je jouw kind over het kussen heen laten kruipen, er op laten klimmen, er op laten zitten of een comfortabel hoekje creëren waarin je de kleine een boekje voorleest. Het voedingskussen geeft je kindje een geborgen gevoel, waardoor je deze zelfs bij peuters nog kunt gebruiken als het grote bed bijvoorbeeld nog wel erg groot aanvoelt.

Reageer ook