fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 dingen waardoor je eten beter smaakt

Neeee!!!  Je bent vergeten de verse gember aan je gerecht toe te voegen . Geen stress. Ook al vergeet je de belangrijkste kruiden of de saus je kunt je eten beter doen smaken, zelfs zonder alle benodigde ingredienten. Serveer het op een rond wit bord, zet het laatste Taylor Swift album op en maak een foto van je gerecht. 

1. Zet de juiste muziek op. Uit een study van dr. Charles Spence van de Oxford University blijkt iets heel opmerkelijks.  Muziek van Taylor Swift en Ed Sheeran gaan heel goed samen met Chinese food; Indiaas eten  was top met klassieke muziek of Indie rock en misschien niet verrassend klassieke muziek zoals bijvoorbeeld Vivaldi lift Italiaans eten op. Een onverwachte combinatie: Sushi en jazz muziek.

2. Eet voor Instagram. Millenials en foodies kunnen het niet laten. Alles wat ze voor zich zetten fotograferen ze. Het licht moet goed zijn en de compositie helemaal juist. Dit ritueel maakt al onderdeel uit van het eten. Uit een publicatie in the Journal of Consumer Marketing blijkt dat de voldoening van je eten daarna veel groter is. Houd je niet van fotograferen in instaprammen. Bedenk dan een ander ritueel rond je eten.

3. DIY dinner. Uit een studie gepubliceerde in Health Psychology blijkt dat als je zelf je gezonde voedsel bereid de voldoening veel groter is dan wanneer je het ergens kant en klaar koopt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor smoothies. Maak het zelf en je zult het meer waarderen.

4. Bezuinig niet op de tafelaankleding. Uit recent onderzoek blijkt dat je meer voldoening haalt uit een maaltijd als je van mooie borden en met goed bestek eet. Eten van ronde borden maakt het eten lekkerder en eten van donkere borden benadrukt juist de bittere smaak in gerechten. Zwaarder bestek en zwaardere kommetjes en schalen beïnvloeden onze waardering voor de maaltijd positief, de maaltijd lijkt dan kwalitatief beter.

We zijn heel benieuwd wat jij van deze tips vindt. Laat je het ons weten?

Bron: Mashable

 

 

Reageer ook