fb
Damespraatjes Damespraatjes

3x bijzondere caravans

Ben jij van mening dat een caravan suf, saai en alles behalve modern is? Dan wordt het tijd dat je deze tekst leest, want die gedachte kan anno 2017 écht niet meer. Niet alleen vindt er al een aantal jaar een heuse hippe caravan revolutie plaats waarbij oude caravans een metamorfose krijgen, maar ook bij nieuwe caravans wordt steeds meer aandacht besteed aan design en moderne techniek. Geloof je me niet? Bekijk dan onderstaande exemplaren maar eens.

De Mehrzeller van Nonstandard

Als je bedrijfsnaam Nonstandard is, kun je natuurlijk niet met een standaard caravan op de proppen komen. Dat doet dit bijzondere Oostenrijkse architectenbureau dan ook zeker niet. Nonstandard heeft speciale software ontwikkeld waarmee vakantiegangers zelf een caravan kunnen ontwerpen. Het resultaat is een ‘meercellige’ caravan die geheel aan je eigen wensen en behoeften voldoet. De Mehrzeller, zoals je die in onderstaand filmpje ziet, is het prototype dat de architecten met behulp van de software maakte. Wat vind jij van deze bijzondere caravan? Zou je zelf een vergelijkbaar exemplaar willen ontwerpen?

De 3X caravans van BeauEr

BeauEr is een relatief nieuw caravanmerk dat zich specialiseert in uitschuifbare caravans. Het 3X-concept, waarbij de oppervlakte van de caravan binnen 20 seconden verdrievoudigd kan worden, is uniek aan de caravans en bovendien gepatenteerd. De 3X caravans van Bauer maken met hun grootte indruk op de camping, maar zijn toch klein en compact op de weg. Daardoor kunnen de caravans achter vrijwel iedere auto gehangen worden, mits de auto natuurlijk over de juiste trekhaak beschikt. Zou jij rond willen rijden met zo’n uitschuifbaar exemplaar?

De Caravisio van Knaus

Knaus is ruim twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de Caravisio en dat merk je aan alles. Van het laten zakken van het luchtgeveerde chassis via een app op je iPhone, tot het openen van de caravandeur met behulp van een vingerscan; de Caravisio is uitgerust met de meest moderne technologieën. Daarnaast zijn er uitvoerige studies gedaan om de basisvorm van de caravan te bepalen, met als resultaat een futuristisch ogende caravan. Het ontwerp is deels gebaseerd op de botenindustrie; iets dat je onder andere terugziet in het bed. Deze is namelijk voorin de caravan geplaatst met uitzicht op het panoramaraam. Ook bijzonder is de veranda die ontstaat wanneer je de achterklep van de caravan laat zakken. Zie jij jezelf al in deze futuristische caravan zitten?

En, naar welke van bovenstaande exemplaren gaat jouw voorkeur uit? Laat het weten in de comments!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Doortje -

Waarom is de BauEr niet leverbaar in Nederland, voelt een inporteur of dealer zich geroepen om die caravans te importeren? Ik denk dat er best afzetgebied is in Nederland.

Reageer ook