fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 tips om je klaar te maken voor een verhuizing

Je hebt het elke dag al druk met werken, de kinderen, sporten en je sociale leven. Stress van een aankomende verhuizing is iets wat je daar niet bij wil hebben. Het voorbereiden van een verhuizing is een flinke klus, waardoor het lastig is om door de bomen het bos te zien. Met deze 3 tips weet je precies wat je moet doen om jezelf klaar te maken voor je verhuizing. 

Tip 1: Zorg voor een goede voorbereiding

Voordat je begint met verhuizen, is het handig om je goed op voor te bereiden. Maak een checklist met alles wat je moet doen en spullen die mee moeten. Voor grote meubels moet je ook de juiste voorbereidingen treffen. Welke meubels moet je demonteren heb je een verhuislift nodig? Meet eerst je meubels op zodat je weet of ze door het raam passen. Zorg daarna voor bescherming van bepaalde dingen, zoals je muren maar ook je kozijnen want veel huizen hebben geen stalen kozijnen. Dus als je buitenom verhuist, moet je wel je ramen en kozijnen beschermen.

Tip 2: Schakel hulp in

Iedereen weet dat verhuizen een grote klus is. Om jezelf zo min mogelijk stress te geven bij deze klus, is het een goed idee dat je aan mensen vraagt of zij je willen helpen. Schakel vrienden en familie in om te helpen met het sjouwen van dozen en het demonteren van meubels. Met koffie en lekkere taart krijg je ze vast zover. Voor echt grote en zware meubels is het verstandig om verhuizers in te schakelen. Dit zorgt er voor dat je het zelf minder zwaar hebt en minder verhuisstress hebt.

verhuistips-lege-kamer

Tip 3: Pak slim in

Nu alle onnodige spullen weg zijn, begin je met alles inpakken. Er zijn verschillende manieren om slim in te pakken. Bijvoorbeeld door je dozen te labelen met verschillende namen. Of doe een vuilniszak om je kleding heen terwijl ze nog op de hangers zitten. Bindt ze daarna aan elkaar vast en in je nieuwe huis hang je ze zo weer op in je kast. Glazen, servies en andere breekbare spullen pak je in met handdoeken en sokken zodat ze niet breken. Boeken doe je in een rolkoffer om ze makkelijker mee te nemen.

Reageer ook