fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 tips om je huis lenteklaar te maken

Ondanks dat het weer anders doet vermoeden, zit de winter er bijna op. Tijd om je huis klaar te maken voor het vrolijkste seizoen van het jaar: de lente. Het seizoen van lammetjes, kuikens en de geur van bloemen. In dit artikel lees je 3 tips die je helpen deze sfeer ook in je eigen huis te creëren.

Tip 1: Haal frisse kleuren in huis

De lente en frisse kleuren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zodra de lente weer is begonnen zie je overal lichte, vrolijke kleuren die extra tot hun recht komen door de stralende lentezon. Haal de warme winterkleuren het huis uit en breng hier klassieke lentekleuren zoals geel, groen en lichtrood voor terug. Dit hoeft niet alleen in je decoratie zijn. Geef bijvoorbeeld de muren eens een ander kleurtje. Als je van plan bent dit vaker te doen, is het verstandig om de muren te stucen. Op een gestucte muur breng je namelijk eenvoudig een andere kleur en zelfs een leuk patroon aan. Zo kies je in de lente voor een vrolijke kleur met patroon en in de winter juist weer voor een warme, sfeervolle kleur zonder patroon.

Tip 2: Hou een grote lenteschoonmaak

Bij een nieuw seizoen hoort ook een grote schoonmaak. Een schoon huis voelt gelijk frisser aan. Nu is de lenteschoonmaak niet het leukste dat bij de lente hoort, maar zodra het af is krijg je toch een voldaan gevoel. Maak gelijk gebruik van deze dag om de buitenklusjes te doen. Controleer en schilder de kozijnen als dat nodig is, begin vervolgens aan de tuin schoonmaak en zeem de ramen. Als de zon schijnt zie je beter hoe vies iets is dan wanneer het donker winterweer is. Het begint dan vaak ook direct te kriebelen om schoon te maken. Misschien kom je er tijdens het schoonmaken ook wel achter dat de inrichting op een andere manier veel leuker staat!

Tip 3: Ga los met leuke lente decoratie

Als de klusjes zijn gedaan en het huis weer helemaal spic en span is, lijkt die lente opeens een stuk dichterbij. Ga vervolgens eens lekker naar de woonwinkel om wat leuke decoratie te kopen die bij het jaargetijde past. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke lente kussens voor op de bank, of wat tafeldecoratie die bij het seizoen past. Loop ook gelijk langs de bloemist om wat mooie bloemen in huis te halen en zet deze in een kleurrijke vaas. Er is maar weinig decoratie die zoveel sfeer met zich meebrengt als bloemen dat doen. Ook zorgt een mooie bos bloemen voor een heerlijk fris geurtje. Als jij deze drie tips uitvoert ben jij helemaal klaar voor de lente.

Wat doe jij om je huis lenteklaar te maken? En heb je nog tips voor ons? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook