fb
Damespraatjes Damespraatjes

Heleen raakte zwanger ondanks anticonceptiepil: “Mijn vriend dacht dat ik hem stiekem niet nam”

zwanger ondanks anticonceptiepil

De 34-jarige Heleen had al jaren een kinderwens toen ze Anton ontmoette. “Anton en ik hebben elkaar vorige zomer tijdens een vakantie op Ibiza ontmoet. Ik was daar alleen en deed mee aan een meditatiecursus. Hij was met een groep vrienden, waarvan hij de enige vrijgezel was”. Op een afgelegen strandje raken de twee aan de praat en voelen meteen een klik. “De volgende dag ben ik niet naar mijn cursus gegaan en ben ik samen met hem de hele dag naar een beachclub geweest. We waren op slag verliefd.”

Anton en Heleen blijken allebei in Amsterdam te wonen. In dezelfde buurt nog wel. “Ik moest de dag na onze dag samen al naar huis, maar omdat ik wist dat we bijna buren waren vond ik het afscheid niet vervelend. We spraken af om het volgende weekend samen uit eten te gaan.” Na dit etentje gaat Heleen met Anton mee naar huis. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk.

Geen kinderwens

“De eerste maanden liep alles lekker tussen ons. We genoten van elkaar en onze opbloeiende liefde. Maar toen we samen op kraamvisite bij een vriendin van mij waren, sloeg dat om.” Wanneer Heleen’s vriendin vraagt of Anton en Heleen ook kinderen willen samen, antwoordt Anton dat hij geen kinderwens heeft. “Ik had die wel en ik had het nog nooit met Anton besproken. Daar vond ik het gewoon nog te vroeg voor.”

Meer tijd nodig

Het antwoord van Anton komt hard aan bij Heleen. “Die avond hebben we er ruzie over gekregen. Hij begreep niet dat ik graag kinderen zou willen. Ik begreep niet dat hij dit niet wilde. Mijn kinderwens groeit elke dag, dus een relatie met een man die dit niet heeft voelde niet goed.” De ochtend na de ruzie geeft Anton aan dat hij toch wel over kinderen wil nadenken. Hij snap Heleen wel, maar heeft meer tijd nodig.

Ultimatum 

In de maanden die volgen, komt het onderwerp meerdere keren ter sprake. “Ik wilde hem niet pushen, maar wel peilen hoe hij ervoor stond. Ik ben 34 jaar oud en als hij het toch niet ziet zitten, wil ik wel de tijd hebben om een andere partner te vinden.” In haar hoofd stelt Heleen Anton een ultimatum: als hij voor 1 januari 2020 niet heeft gezegd dat hij het toch wil, dan verbreekt ze de relatie.

Positieve zwangerschapstest

Tot deze datum is het nooit gekomen. “Drie maanden geleden had ik een positieve zwangerschapstest in handen. Ik begreep er niks van, want ik slikte trouw elke dag de pil. Ziek was ik niet geweest en ook had ik geen medicatie gebruikt waardoor hij niet meer betrouwbaar zou zijn.” Met een knoop in haar maag vertelt ze Anton het nieuws. “Ik hoopte op een liefdevolle reactie, maar hij werd woedend.”

Stiekem gestopt met de pil

Anton voelt zich in de maling genomen. Hij denkt dat Heleen stiekem is gestopt met het gebruik van de pil, om haar kinderwens door te drukken. “Dit is natuurlijk onzin. Ik zou dat nooit doen! Zelfs toen ik hem vertelde dat dit niet zo was én dat ik hem in mijn hoofd een ultimatum had gesteld, hield hij voet bij stuk. Ik zou hem erin gelokt hebben en daar had hij geen trek in. Hij stelde mij voor de keuze het kindje weg te laten halen of de relatie te verbreken.”

Dubbel gevoel

Heleen is met stomheid geslagen. “Het kindje weghalen? Dat zou ik nooit doen. Ik wil graag een kind, dus dan is een zwangerschap afbreken belachelijk. Voor mij was er maar één optie: de relatie verbreken.” Diezelfde dag pakt Heleen haar spullen en gaat terug naar haar appartement. “Het was zo’n dubbel gevoel. Enerzijds verdrietig omdat de man van wie ik hield mij zo teleurstelt, anderzijds gelukkig omdat ik in verwachting ben.”

13 weken zwanger

Vandaag is Heleen 13 weken zwanger. “De keuze om het te houden was een makkelijke. Het is voor mijn kindje natuurlijk niet leuk dat het geen betrokken vader zal hebben, maar ik zal hem of haar alles geven wat ik heb. Daarnaast heb ik een goede baan, een fijn huis én heel veel vrienden en familie de me altijd zullen helpen. Het is jammer voor het kindje en mij, maar een nog veel groter verlies voor Anton.”

Verhuisd

Heleen heeft Anton nog wel de foto’s van de eerste echo’s doorgestuurd. “Ik hoopte dat dit hem misschien toch trots en nieuwsgierig zou maken. Maar nee, hij reageerde er niet op. Van een buurvrouw hoorde ik dat hij een huis aan de andere kant van de stad heeft gehuurd. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik denk dat het is om mij te ontlopen.”

Komt goed

Mocht Anton toch ineens interesse in het kindje tonen, dan zal Heleen hem er natuurlijk bij betrekken. “Onze relatie is definitief over, maar ik gun ons kindje een vader. Ook al heeft hij mij nu in de steek gelaten, ik zou het geweldig vinden als hij toch nog een band met zijn kind zou krijgen.” Hoe het komt dat Heleen ondanks haar anticonceptie pil toch zwanger is geworden, kan ze niet verklaren. “De verloskundige zei dat er altijd een kleine kans is dat de pil niet goed werkt. Ik zie dat alleen maar meer als een teken dat dit kindje wel heel graag geboren wil worden. En met mij? Met mij komt het ook wel goed! Ik ga hier gewoon heel erg van genieten.”

Op respectvolle wijze meepraten over het verhaal van Heleen? Dat kan in de comments onder dit artikel. 

Foto door Liza Summer via Pexels

Britt’s vriend prakte stiekem een abortuspil door haar eten: “Ik wilde de baby houden en hij niet”

vriend gevangenis miskraam

Voor veel stellen is een zwangerschap een mooi en bijzonder moment. Maar wat als het ongepland en ongewenst is? Dan kan dat voor hele moeilijke situaties zorgen. Wanneer beide partners het eens zijn over de vervolgstappen, kunnen ze elkaar steunen in het verwerken van de beslissing. Maar wat als de ene partner een compleet andere wens dan de andere partner heeft? Het gebeurde bij Britt en haar vriend Stan. Britt raakte ongepland zwanger en Stan prakte stiekem een overtijdpil, ook wel een abortuspil genoemd, door haar eten… Lees verder

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Is dit artikel actuele of oud en van een nieuwe datum voorzien?

Rieneke -

Gefeliciteerd met je zwangerschap.
Probeer daar van te genieten.
Is het niet verstandig om hem een brief te schrijven (vraag het adres aan de buurvrouw) of via zijn ouders o.i.d.
Of geef de brief aan die gene.
Geef aan dat je het jammer vindt maar heel goed begrijpt dat hierom de relatie kapot is gegaan. Dat je blij bent dat je weet wie de vader is van het kindje maar jammer voor het kindje en voor jezelf dat hij weg is, maar een nog veel groter verlies voor hem zelf is. Maar dat jullie hier beiden anders tegen aan kijken want daar is immers helaas de relatie om gestrand. Dat hij moet weten dat hij altijd contact mag zoeken en als hij hierover wilt praten dat je er ook voor open staat. Dat je liefde voor hem echt oprecht was en dat hij goed moet weten dat jij nooit en dan nooit iemand waar je zoveel om geef erin zou luizen. Dat jij dus echt ondanks de pil zwanger bent geworden en het keurig had ingenomen en het ook echt niet kan verkkaren. Dat je hoopt dat hij je in ieder geval gelooft want dat dit puntje jou erg zeer doet. Dat het met jou wel goed komt en hoop met hem ook.

Reageer ook