fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zusje van Sol Wortelboer heeft zeldzame tumor

Zo! Dit is heftig. Sabine, het 14-jarige zusje van presentator Sol Wortelboer heeft een zeldzame tumor in haar hoofd. Samen doen ze een emotionele oproep om donaties te krijgen, zodat Sabine naar Amerika kan voor een heel bijzondere behandeling.

Sol, presentator van Xite, zegt in de video: “Als je 14 bent ben je bezig met wat je na school gaat doen, je hebt verkering. Maar er is iets aan de hand en dat is een behoorlijke hindernis’. Sabine legt uit wat ze heeft en dat ze voor haar ziekte naar een arts in Houston  (Texas) wil omdat daar de slagingskans 65% is. In Nederland heeft zij maar een kans van 2% om beter te worden.

Op 16 juli vertrekt Sabine naar Houston om daar dokter Burzynski te bezoeken. Het geld hiervoor heeft ze nog niet, maar via een crowdfunding campagne hoopt ze het geld bij elkaar te krijgen. Ze heeft samen met haar familie een stichting in het leven geroepen om zo haar eerste afspraak in Houston te bekostigen en de eventuele vervolgbehandelingen die daarna komen. Zo’n behandeling kan wel een jaar duren.

Het filmpje van broer en zus Wortelboer kun je hieronder bekijken.

 

 

 

Wat een heftig verhaal. Het 14-jarige zusje van Sol Wortelboer, presentator van Xite, heeft een zeldzame tumor in haar hoofd. Om meer kans te hebben om beter te worden, wil zijn zusje Sabine naar Amerika. Daar is wel geld voor nodig, dus de twee doen een emotionele oproep om donaties.

 

Die video staat nu online. Sol en zijn zusje zitten op een bankje voor een huis en praten over de heftige tijd. ‘Als je 14 ben je bezig met wat je na school gaat doen, je hebt verkering. Maar er is iets aan de hand en dat is een behoorlijke hindernis’, zegt Sol in de video. Zijn zusje legt uit wat ze heeft en dat ze voor haar ziekte naar een dokter in Houston, Texas wil omdat daar de slaginskans 65% is. In Nederland is de kans op beter worden 2%.

Sabine vertrekt al op 16 juli, maar het geld is nog lang niet bij elkaar. Ze gaat daar dokter Burzynski bezoeken. Die gaat bepalen wat voor behandeling ze krijgt. De behandeling kan wel een jaar duren. Daar hebben zij en haar familie niet genoeg geld voor, dus hebben ze een stichting in het leven geroepen om geld in te zamelen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook