fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zuid-Koreaanse vrouwen zijn klaar met de eis om 48 kilo te moeten wegen

Het ‘dikste land’ ter wereld, is de Verenigde Staten. Volgens de World Health Organisation heeft maar liefst 36,2 % van de Amerikanen Obesitas. Niet alleen in de VS zijn mensen veel te zwaar, ook in de rest van de westerse wereld worden we steeds groter. Kledingmerken spelen hier slim op in, door naast de ‘reguliere’ maten ook ‘plus-size’ kleding te verkopen. Een klassieke win-win situatie, want zo kan (bijna) iedereen zijn/haar juiste maat vinden en kunnen merken meer geld verdienen. 

Waar het obesitascijfer veel lager ligt, is in Zuid-Korea. Dit is deels door het gezonde voedingspatroon van de Zuid-Koreanen, maar ook deels door het schoonheidsideaal dat wordt neergezet in de media. De ‘gemiddelde’ Zuid-Koreaanse vrouw zou volgens de media 48 kilo wegen. Hierdoor hebben vrouwen het idee dat ze ’te dik’ zijn, wanneer ze meer dan 50 kilo zijn.

One size fits all

In Zuid-Korea heb je uiteraard vrouwen die meer dan 50 kilo wegen. Deze vrouwen worden dan al gezien als plus-size. Dit komt doordat Zuid-Koreaanse kledingwinkels vaak werken met one size fits all kleding, ook wel free size genoemd. Dit houdt in dat van elk item in de winkel slechts één maat beschikbaar is; en dit is vaak de maat voor vrouwen van ongeveer 48 kilo. Voor vrouwen met een maatje meer is het dan ook bijna onmogelijk om geschikte en passende kleding te vinden.

Vrouwen aan het woord

In deze mini-docu van Korea Exposé, komen twee Zuid-Koreaanse plus-size vrouwen aan het woord om te praten over hun gewicht, het kopen van kleding en de Zuid-Koreaanse matenstandaard. Super interessant om te zien!

Ben jij ooit in Zuid-Korea geweest? En heb je toen kleding geprobeerd te kopen? Ik ben heel benieuwd hoe dat toen ging. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook