fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zuid-Afrika: toneel voor nieuwe Afrikaanse ontwerpers

afrika2.jpg
Sun Goddess, Errol Arendz en Stoned Cherrie. De namen van de kledingmerken waarmee hippe Zuid-Afrikaanse jongeren zich onderscheiden in het straatbeeld, zijn bijna even opvallend als de kleding zelf. Wie de straten van Johannesburg afslentert, kan er niet langer omheen: Afrikaanse ontwerpers zijn hot! Eerst zien, dan geloven? Lees dan verder.

Jessica Ramohoebo, een Zuid-Afrikaanse styliste en blogger die momenteel in Dubai woont, is enorm enthousiast over de huidige modescene van het zuidelijke continent: “In de media wordt Afrika meestal afgeschilderd als een door oorlogen verscheurd, hongerlijdend continent dat voortdurend hulp nodig heeft. Afrika kent veel problemen die we niet kunnen negeren, maar het heeft ook een vrolijker kant. Het is niet alleen maar armoede – we zijn ook hartstikke creatief!”

Toch wordt Zuid-Afrika nog niet in één adem genoemd met modesteden als Parijs of Milaan. Jessica: “We staan nog maar aan het begin van wat we kunnen. Ik heb dit met eigen ogen tijdens mijn reizen gezien. Andere plekken in de wereld hebben gewoon niet wat wij hebben. Het hele continent is zo inspirerend. We hebben het geluk dat we niet zijn overspoeld door allerlei Amerikaanse of Europese winkelketens. We hebben onze eigen “Afrikaansheid” kunnen ontwikkelen. En de wereld ziet dit. Kijk bijvoorbeeld maar naar Christian Louboutin, die in zijn schoenen gebruik maakt van door Ndebele geïnspireerde ontwerpen.”

Dat het voor de huidige modeontwerpers oppassen geblazen wordt, blijkt wel uit het succes van de Johannesburg Fashion Week die van 15 tot 19 februari weer plaats zal vinden.

Filmpje van South Africa Fashion Week 2011: http://vimeo.com/18503643

Lijkt het jou wel wat om in een hippe Zuid-Afrikaanse designer outfit te relaxen in een luxe resort? Ga naar www.findsouthafrica.com en maak kans op een trip naar Zuid-Afrika. De reis zal worden afgesloten met twee heerlijke luxe overnachtingen in een Bush Lodge. Deze overnachtingen staan beter bekend als een “luxurious safari escape”. Klinkt best goed, niet waar? En als je de foto’s op de website hebt bekeken, begrijp je dat er niets teveel beloofd wordt!

Reageer ook