fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zorg dragen voor de huid doe je zo

Een goede verzorging van je huid is belangrijk om meerdere redenen. Het is niet alleen belangrijk voor je uiterlijk, je huid is namelijk essentieel voor je algemene gezondheid. De huid is het grootste orgaan van je lichaam en kan zowel goede als slechte voedingsstoffen opnemen. Het is dan ook aan te raden goed voor je huid te zorgen. Maar hoe doe je dat?

Voorkomen is makkelijker dan genezen

Op het gebied van huidverzorging staat één ding vast: voorkomen is makkelijker (en beter) dan genezen. Door zonnebrandcrème te smeren, je gezicht dagelijks te wassen en een goede crème te gebruiken, voorkom je huidproblemen en dure behandelingen. Is huidverzorging nieuw voor je en weet je nog niet wat een goede crème is voor je huid? Of misschien ben je benieuwd naar een goede schoonheidsroutine? Het is nooit te laat om je hierin te verdiepen. Advies over huidverzorging kun je inwinnen bij een schoonheidssalon, dermatoloog,  winkel of een (online) webshop. Een voorbeeld hiervan is de (holistische) Gezondheidsshop van Morgen is Nu.

Een gezonde levensstijl is het halve werk

Het is algemeen bekend dat je er goed uitziet wanneer je je goed voelt. Als je in de ochtend en avond een paar minuten de tijd neemt om je gezicht te wassen, start je de dag met aandacht en vormt dat een mooi begin. Het goed verzorgen van je huid kan je helpen in een lekkere flow te komen. Dingen als gezond eten, op tijd naar bed gaan en voldoende water drinken helpen daarnaast ook om de huid gezond te houden.  Het is zo fijn om lekker in je vel te zitten!

Iedere huid is anders en heeft een andere verzorging nodig

Ieder mens is anders en dat geldt ook voor de huid. Wat voor de droge huid goed kan werken, werkt bijvoorbeeld niet voor een glanzende huid. Neem uitgebreid de tijd om lekker te experimenteren met verschillende actieve stoffen en verzorgingsproducten en -merken. Hierbij kun je absoluut hulp inschakelen, maar volg ook zeker je gevoel. Selfcare gaat niet alleen om hoe je eruit ziet, maar ook vooral om hoe je je voelt!

Wat doe jij om goed voor je huid te zorgen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Amanda Dalbjörn via Unsplash

Reageer ook