fb
Damespraatjes Damespraatjes

Robin: ‘Ik heb moeite met de veel oudere vriendin van mijn zoon’

veel oudere vriendin zoon

Ja, eigenlijk vindt ze het ook best kinderachtig en geneuzel, maar Robin (41) lucht haar hart toch. Haar oudste zoon Jamai is nu twintig en heeft een vriendin die vijftien jaar ouder is. “Vijftien jaar, ze is dus slechts zes jaar jonger dan ik. Dat voelt zo niet oke, maar Jamai is straalverliefd, terwijl ik alleen maar kan denken: kind waar begin je aan.”

Ze weet de dag nog goed dat haar zoon thuiskwam, haar omhelsde en zei: ‘mam, ik ben zo verliefd geworden. En je raadt het nooit: zij ook op mij’. “Ik was zo blij, keek naar zijn stralende gezicht en zag dat hij het flink te pakken had. Vriendinnetjes die hij eerder had, waren geen blijvertjes. Dat zag ik zo. Het waren leuke meisjes, stuk voor stuk, maar ze verdwenen ook vaak snel weer van het toneel.”

Dynamisch kind

Robin had al in de gaten dat Jamai verliefd was. Haar zoon was opgewekt, vrolijk en zat boordevol energie. “Het is altijd al een dynamisch kind geweest, maar nu was hij niet te stuiten.” Ze vroeg er niet naar, wist dat hij er zelf mee zou komen. Op zaterdagochtend, toen hij een nacht was weggebleven en thuiskwam, vertelde hij het. “Hij kwam bij haar vandaan en was zo verliefd. Met haar zou hij oud worden, Mirjam was de ware, hij wist het zeker. Natuurlijk was ik blij, maar dacht ook: ‘kind je bent twintig, je weet nooit wat je nog tegenkomt’.”

Geen tienermeisje

Robin, benieuwd naar haar schoondochter, vraagt Jamai of ze de week erop komt eten. “Mijn man Jos en jongste zoon waren inmiddels ook nieuwsgierig geworden. Ik wilde graag kennismaken met haar.” Ze bereidt een lekkere maaltijd, dekt de tafel netjes en kijkt uit naar de komst van Mirjam. Als de bel gaat en ze deur opendoet voordat Jamai het kan doen, schrikt ze even. Want in plaats van een tienermeisje staat er een volwassen vrouw. “Vriendelijk en open gezicht, en ze gaf me een stevige hand. Jamai duwde me opzij en omhelsde zijn vriendin.”

Ik werd gek

Tijdens het eten komt Robin erachter dat Mirjam vijfendertig is en een dochtertje heeft van vijftien. “Ik dacht dat ik gek werd. Dat is vragen om ellende. Vijfendertig, ze is maar zes jaar jonger dan ik. Jos draaide ze moeiteloos om haar vinger, die is zo gecharmeerd van haar. Terwijl ik Jamai wil waarschuwen, hem zeggen dat dit niets kan worden, maar Jos is het niet met me eens. Zegt dat ik me er niet mee moet bemoeien. Maar dat wil ik wel. Ik weet dat hij graag vader wil worden, maar zij is al bijna te oud om nog een kind te krijgen. Ik vind het vreselijk dat ik er zo over denk en het is helemaal niet zoals ik ben, maar ik word hier zo verdrietig van. Dit kan nooit goed gaan.”

Op Facebook

Nadat Jamai Mirjam officieel heeft voorgesteld, meet hij zijn relatie breeduit op Facebook. “En toen begon de ellende. Ik kreeg van drie vriendinnen appjes die zich afvroegen of Jamai een grap maakte. Mijn beste vriendin vond het lachwekkend en zei: ‘Robin, dit is toch niet echt waar he? Hiermee ga je toch niet akkoord? Je zoon vergooit zijn leven’ En het erge is: ik ben het met haar eens. Ik denk steeds maar: dit houdt niet lang stand. Maar voorlopig heeft Jamai het al over samenwonen en heeft hij haar dochter ook al ontmoet.”

Schaam me

Robin zou het logischer vinden als hij een relatie met de dochter Mirjam zou aangaan. “Ik voel me zo ongemakkelijk. Jos vindt dat ik me niet zo moet aanstellen en me niets moet aantrekken van wat anderen ervan vinden. Maar dat doe ik wel. Ik schaam me voor de vriendin van mijn zoon en ben zo bang dat ze met hem speelt en hem pijn gaat doen. En let maar op: dat gaat gebeuren.”

Wat vind jij? Maakt Robin zich onnodig druk en moet ze haar zoon lekker zijn gang laten gaan? Of snap je haar? Wat raad jij haar aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door LinkedIn Sales Navigator via Pexels

Lisa is helemaal klaar met die zeikregen en wil haar vakantie afbreken

wil naar huis

Eigenlijk had ze er al helemaal geen zin in, maar haar man Paul haalde haar over om er toch naar toe te gaan. “En nu zit ik op een camping in de Ardennen in de zeikregen. Ik ben er zo vreselijk klaar mee en wil naar huis. Maar Paul wil blijven…..VERDER LEZEN

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Fiene -

Je zoon moet het zelf uitzoeken met zijn vriendin.
Als jij er tegen in gaat, sluit hij je zeker buiten.
Hij is straal verliefd hij ziet het niet.
Probeer haar te leren kennen, misschien is het wel een hele leuke meid. Waar hij idd oud mee kan worden. En waar je ook misschien af en toe wat leuks mee kan doen.
Het zou zeker geen kwaad kunnen om het eens te proberen.
Trouwens (mijn mening) 35 is zeker niet te oud om nog kinderen te krijgen..ik heb op latere leeftijd twee kids en die doen het onwijs goed!

Reageer ook