fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lisa wil haar vakantie afbreken en terug naar huis

wil naar huis

Eigenlijk had ze er al helemaal geen zin in, maar haar man Paul haalde haar over om er toch naar toe te gaan. “En nu zit ik op een camping in de Ardennen in de zeikregen. Ik ben er zo vreselijk klaar mee en wil naar huis. Maar Paul wil blijven.”

Ze hadden veel te lang gewacht met het boeken van een vakantie en toen ze zich ermee bezig hielden, waren de prijzen torenhoog. “Dit jaar wilde ik met de kinderen en Paul naar Spanje. Gewoon een dag of tien in een resort, lekker eten en drinken en niks doen. Niet meer dan een beetje luieren, zwemmen, zonnen en lezen. Ik was daar zo aan toe. Er is veel gebeurd het afgelopen jaar, we moesten afscheid nemen van mijn moeder na een lang ziekbed en ik liep op mijn tandvlees. Naast het mantelzorgen dat ik voor mijn moeder heb gedaan, werkte ik me een slag in de rondte en vond ik dat ik een luiervakantie had verdiend.”

Gezever over geld

Man Paul dacht daarover heel anders. “Paul is een knieperd, zit altijd op de centen. Begin januari vroeg ik hem al om te kijken naar een paar leuke bestemmingen in Spanje maar steeds had hij wat anders te doen. Toen hij eindelijk zover was, waren alle aanbiedingen natuurlijk weg en moesten we het volle pond betalen. Maakte mij niet uit, maar Paul begon te zeuren over geld, terwijl ik het gewoon had. De kinderen vonden het ook leuk, maar Paul piekerde er niet over. Hij zou niet honderden euro’s meer betalen voor een vakantie als diezelfde vakantie een paar maanden daarvoor een stuk goedkoper was. Daarmee was de discussie gesloten.”

Schat pak je koffer!

Lisa voelt zich ellendig en wil er gewoon even tussen uit. Zorgeloos. Ze zoekt verder naar een fijne vakantie totdat Paul blij thuiskomt en zegt dat hij een vakantie heeft geboekt. “Mijn hart maakte een sprongetje. Wat was het toch een lieverd!” Al snel veranderde de sfeer toen bleek dat Paul een vakantie had besproken in de Ardennen. “Als een kind zo blij was hij; hij had een stacaravan gereserveerd op een camping in de Ardennen. Hij zag het helemaal zitten: mountainbike mee, kon hij lekker fietsen, de kinderen konden zich prima vermaken in het zwembad en ik had mijn luiervakantie. Het was niet helemaal wat ik me ervan had voorgesteld maar alles was al geboekt en betaald dus er zat niets anders op dan mee te gaan.”

Zit-ie gewoon te werken

Daar zit Lisa dan. In een stacaravan in België terwijl de regen met bakken uit de lucht komt vallen. “Het is zo troosteloos in de caravan, we zitten continu op elkaars lip omdat het buiten te slecht weer is om wat te ondernemen. De kinderen zijn inmiddels echt super vervelend en zitten de hele tijd te klieren. Om te zwemmen in de stromende regen is natuurlijk ook weinig aantrekkelijk en verder is er niet veel te beleven op de camping. Paul die klapt vrolijk zijn laptop open en zit gewoon te werken, want ja wat moet hij anders doen? Ik heb mijn boeken uit en weet ook even niet meer wat ik moet doen. Ja, dat weet ik wel: ik wil gewoon naar huis. Ik ben het hier zo spuugzat en zie het niet zitten om nog bijna twee weken in de stacaravan te bivakkeren.”

Ik wil naar huis

De weersverwachting is weinig hoopvol en als Lisa aankaart bij Paul om eerder naar huis te gaan, wordt hij boos. “Paul vindt dat ik niet zo moet zeuren en me niet als een prinses moet gedragen. Want ja, soms heb je slecht weer tijdens de vakantie, maar zo erg is dat toch niet, vindt hij. Nee, hij zit bijna de hele dag achter zijn laptop, ik weet niet meer wat ik moet doen. De kinderen willen ook het liefst naar huis, maar Paul vertikt het en wil blijven. Hij doet heel hinderlijk opgewekt en vindt de omgeving prachtig. Maar we hebben nauwelijks wat gezien van de omgeving door de vele regenval. Ik trek het niet meer in de caravan en wil alleen maar naar huis. Daar heb ik al mijn spulletjes en kan ik beter mijn gang gaan. Had ik maar eerder een vakantie naar Spanje geboekt. Ik heb zo’n spijt.”

Zit jij momenteel ook op een camping in je regenpak te wachten tot de zon weer gaat schijnen? Hoe vermaak jij je? Snap je dat Lisa naar huis wil? Wat zou jij doen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Melike Benli via Pexels

Peggy: ‘Ik doorzocht zijn prullenbak en schrok me kapot’

prullenbak doorzocht

Hoewel Peggy niet van plan was zich te binden aan een man, gebeurde het toch. Maar de prille relatie is stormachtig en drijft op wantrouwen en angst te worden verlaten. “Ik schrok met rot toen ik zijn prullenbak doorzocht …. Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Joris -

En, Lisa, al thuis aangekomen met je kinderen?

Anna -

Wat een moeilijk gedoe. Dan ga je toch met de kinderen naar huis.
Kan hij daar zijn ding doen.
Ik zie het probleem niet.
En boek volgende keer gewoon zelf een vakantie .

Sanderien van Mul -

Kom op zeg, vrouw in 2023, je gaat toch niet zo lijdzaam toekijken dat zo’n knierterige hufter als je man zich er zo van af maakt? Laat hem lekker van zijn fijne verregende vakantie in zo’n caravan met z’n werk genieten, jij pakt de trein/bus/auto/vliegtuig/taxi terug naar Nederland en je eigen huis en viert daar je vakantie lekker verder. Inderdaad wat Joris zegt, je komt vreselijk passief over. Klagen op een website kun je wel, nu nog je koffers pakken, terug met de kids naar huis en laat je man lekker in je sop gaarkoken. Je bent natuurlijk bang voor ruzie en confrontatie bla bla bla, maar je gaat je toch niet nog eens twee weken volledig verbijten? Hup, actie!

Joris -

Als je hem had laten kiezen uit drie door jou geselecteerde opties in Spanje, had je gewoon door kunnen pakken ten tijde van de aanbieding; boeken, betalen en gaan.
Ten tweede: als je niet naar de Ardennen wilde, waarom ben je dan wél meegegaan?
En tot slot, als jij en je kinderen naar huis willen, waarom blijven jullie dan toch?
Je komt me vreselijk passief over. Het is niet allemaal de schuld van je man, je hebt er een levensgroot aandeel in.

Fiene -

Ik snap al niet waarom je bent meegegaan als je niet eens wilde..
Ik had hem echt laten omboeken of hij had lekker zelf kunnen gaan.
Laat hem lekker zelf blijven en ga zelf naar huis toe..
Echt hoor je hebt zelf toch ook wat te zeggen! Laat je niet zo overschaduwen!

Reageer ook