fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zonvakantie in oktober: dit zijn de leukste bestemmingen

vakantiebestemming herfstvakantie

Terwijl ik adembenemende landschappen in Amerika voorbij zag trekken, betrapte ik mezelf erop dat ik al aan de volgende vakantie zat te denken. Hoe leuk zou het zijn als ik samen met mijn lief er in de herfstvakantie even tussenuit piep? Inmiddels ben ik thuis en volop plannetjes aan het maken voor een zonvakantie in oktober :-).

Op de een of andere manier heb ik de behoefte om dat lekkere gevoel dat ik in de vakantie had, langer vast te houden. Ik maakte deze zomer een prachtige roadtrip door west Amerika en heb zo intens genoten. Gewoon leven van dag tot dag, genieten van het moment en alles wat we beleefden. Maar we waren wel steeds onderweg en dat was soms pittig. Een weekje strand in de herfstvakantie 2022 zou best heel lekker zijn. Maar waar ga ik heen? Ik kan natuurlijk in Nederland blijven, maar ik wil dat echte zomerse gevoel ervaren met lange zwoele zomeravonden. Heerlijk lijkt me dat!

Herfstvakantie 2022

Leuke bestemmingen voor een zonvakantie oktober zijn er genoeg, het probleem is een keuze maken. Kies je voor een verre reis naar een warm oord of zoek je het dichter bij huis? Als je je kinderen meeneemt, kijk dan eerst even wanneer ze herfstvakantie 2022 hebben. Check dan welke zonvakantie in oktober het beste bij je past.

Zuid-Spanje

Twee jaar terug ben ik voor het eerst op vakantie naar Spanje gegaan en ik ben om. Wat een fantastisch land, wat een prettig volk wat een aangenaam klimaat. Ga je in oktober naar bijvoorbeeld Andalusië, Costa del Sol of Costa Blanca, dan tikt de thermometer zo’n tweeëntwintig graden aan. Een prima temperatuur om steden te verkennen, een fietstocht te maken of een lange wandeling in te plannen. Wil je het nog iets warmer hebben? Dan kun je het beste naar de Spaanse binnenlanden gaan; daar is het rond de zesentwintig graden.

Sicilië

Op nog geen drie uur vliegen van Nederland ligt het Italiaanse eiland Sicilië waar het in oktober nog een dikke twintig graden is. Op dit eiland kun je met de auto een rondreis maken, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld in Cefalu aan de noordkust te genieten van een zonvakantie. Een prachtig stadje vol leuke terrassen, winkels en pleintjes en vlak bij het strand dus.

Marokko

Zeventwintig graden gemiddeld in oktober en slechts vier uurtjes vliegen, klinkt dat als muziek in je oren? Boek dan een zonvakantie in oktober in Marokko waar je in een compleet andere wereld bent. Omdat het er in de zomer echt loeiheet kan zijn, is het juist in de herfstvakantie lekker om er te zijn. Vijfentwintig graden aan de kust en een graad of drie warmer als je in het binnenland verblijft. Een aanrader als je een strandbestemming zoekt, is Agadir. Je kunt er heerlijk flaneren op de boulevard en bovendien kun je er ook lekker shoppen. Typische Marokkaanse souvenirs voor thuis inslaan gaat je zonder twijfel lukken. Hoef je niet per se op het strand te liggen, dan kun je vakantieverblijf zoeken in Marrakesh of Fez. Je kijkt je ogen uit en beleeft een herfstvakantie die je nooit meer vergeet.

Canarische eilanden

Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld Griekenland, de Algarve, Cyprus of de Canarische eilanden. Allemaal plekken waar het in oktober ook nog steeds zeer aangenaam is. Of wat dacht je van de Zuid-Egeïsche Kust & Turkse Riviera of Kaapverdië? Ik ben er nog niet uit, maar ben ervan overtuigd dat het mij best gaat lukken om een zonnige vakantiebestemming te vinden waar ik in de herfstvakantie 2022 naar toe kan gaan.

Lijkt het jou leuk om in oktober een weekje naar de warmte te gaan? Voor welke bestemming zou jij dan kiezen? Laat he ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Hassan OUAJBIR via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook