fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo wordt jouw huis nog meer waard!

De trap is nou niet het meest spannende onderdeel in je huis, maar heeft wel veel invloed op je woonplezier. Mijn vriend en ik wonen op de zolder van een monumentaal grachtenpand, prachtig met balken en een hoog plafond. Dan is het jammer dat de weg daar naartoe een aftandse trap met allemaal kale plekken is. Het was echt een doorn in mijn oog, je moet die trap toch elke dag gebruiken en het doet echt afbreuk aan je huis. Wij hebben de trap uiteindelijk geverfd, wat behoorlijk veel werk is, maar een veel betere oplossing zag ik in mijn ouders huis: traprenovatie. De voor- en nadelen voor je op een rijtje!

Voordeel: een compleet nieuwe look

Doet je trap het nog goed, maar verdient het niet de schoonheidsprijs? Dan is een traprenovatie perfect. Je legt dan eigenlijk een stevige nieuwe laag over je bestaande trap heen. Deze laag kan je in elke kleur, look en stijl krijgen. Denk bijvoorbeeld aan laminaat, betonlook, vinyl, tapijt of eikenhout. Zo kan je de trap eindelijk perfect afstemmen op de rest van de woning, zonder het gedoe van een nieuwe trap plaatsen.

Voordeel: snel en simpel

Een nieuwe trap plaatsen moet je eigenlijk alleen overwegen als het hout van de trap rot is of als er scheuren in de trap zitten. Bij een compleet nieuwe trap komt veel werk kijken. De oude trap moet eruit worden gesloopt en naar de vuilstort worden gebracht, er moet opnieuw gestuct worden, je hebt veel bouwpuin en het duurt meestal een paar dagen. Traprenovatie is vaak binnen één dag gedaan en de enige rommel die je overhoudt, is misschien wat afgezaagd hout.

Voordeel: waardevermeerdering van je huis

Hoe modern en mooi je huis ook is ingericht, als je trap aftands en lelijk is, valt dat direct op. Zonde, want dat draagt niet bij aan de waarde van je huis. Een traprenovatie inclusief montage is er al vanaf 690 euro,  afhankelijk van het soort trap dat je hebt. De waarde van je huis neemt behoorlijk toe als er een stevige en moderne trap in zit.

Nadeel: Als je het zelf doet, ben je langer bezig

Ook al ben je behoorlijk handig, een professioneel bedrijf in traprenovatie doet het waarschijnlijk veel sneller. Bespaar jezelf de moeite en de rommel en laat het door een vakman doen. Die voert overigens veelal ook het restmateriaal af zodat jij meteen van je trap kan genieten. Er zal behoorlijk wat stof vrij komen bij het op maat zagen. Als je dan van plan bent om het toch zelf te doen, doe het zagen dan buiten en dek je meubels even af.

Nadeel: niet elk bedrijf levert goed resultaat

Zoals bij elke klus die je door een bedrijf laat uitvoeren, moet je van te voren wel goed uitzoeken door wie je de klus precies laat doen. Er zijn genoeg beunhazen op de markt en die wil je je trap niet laten verpesten. Controleer het traprenovatiebedrijf dan ook goed op keurmerken en doe goede research. Zo heb je meer garantie op een goed uitgevoerde traprenovatie.

Reageer ook