fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo voorkom je een after lunch of dinner dip

Je kent het wel: je hebt honger en zodra je ein-de-lijk mag lunchen of dineren ga je helemaal los! Je hebt voor je gevoel uren naar dit moment toegewerkt en je neemt het er even lekker van. Maar, wanneer je je bordje leeg hebt word je beslopen door de man met de hamer. BAM! Je hebt een after dinner dip en je stort volledig in. Ik heb hier vaak last van en besloot op zoek te gaan naar een manier om het te voorkomen. Het kan! Lees hier 5 handige tips:

Tip 1. Probeer zo weinig mogelijk snelle koolhydraten en suikers te eten. Denk hierbij aan wit brood, koeken, snoep, gewone pasta en aardappelen. Vervang dit door volkorenbrood, quinoa, volkoren pasta en zoete aardappel. Hierdoor voorkom je een te snelle stijging en daling van je bloedsuikerspiegel. Vooral de extreme daling na het eten zorgt voor een flinke dip!

1

Tip 2. Maak na het eten een klein wandelingetje en geniet van de frisse lucht. Je hoeft echt niet een half uur het bos in, tien minuutjes in de buitenlucht maakt al een groot verschil.

2

Tip 3. Drink na het eten een bak koffie. Dit is eigenlijk niet de beste oplossing, omdat je je dip meer verdoezelt dan echt voorkomt. Maar, door de cafeïne voel je je opgewekter, dus het werkt zeker!

3

Tip 4. Verspreid het eten over de gehele dag en stop je niet vol tijdens de lunch en het diner. Door vaker kleine hoeveelheden te eten blijft je bloedsuikerspiegel een stuk stabieler en heb je dus minder last van een dip.

4

Tip 5. Probeer tijdens het eten je bordje te vullen met groenten en eiwitten. Deze voedingsstoffen geven lekker veel energie zonder dat je er een naar gevoel aan overhoudt. Wil je toch wat meer koolhydraten toevoegen? Zie dan punt 1.

5

Wat eet jij graag om ervoor te zorgen dat je geen last hebt van dipjes na het eten? Zelf maak ik gretig gebruik van de bovenstaande tips, maar kan er natuurlijk altijd nog meer gebruiken. Laat het mij weten! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Lees ook: Paracetamol. Aspirine of Ibuprofen: wanneer neem je wat?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Lunch.nl -

Eetvariatie is ook erg belangrijk, eet niet iedere dag hetzelfde maar wissel veel af.

Reageer ook