fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo verwijder je gele plekken onder mouwen van je t-shirt

Gele plekken onder de mouwen van je shirt? Bijna iedereen heeft er weleens last van. Vooral bij witte shirts valt het heel erg op en ziet het er niet bepaald smakelijk uit. Hoewel het er niet echt aangenaam uitziet, moeten we ook meteen zeggen dat het helemaal geen kwaad kan. De vlekken hebben niks te maken met jouw persoonlijke hygiëne of hoeveel je zweet. Het is dan ook een groot misverstand dat beter wassen of meer deodorant gebruiken de oplossing zou zijn. Waardoor gele plekken wel worden veroorzaakt en wat je er tegen kunt doen, dat lees je hier!

Wat veroorzaakt gele plekken?

De gele plekken ontstaan (in tegenstelling wat veel mensen vaak denken) niet door zweet, maar door je deodorant. En ook niet zomaar alle deodorants; juist anti-transpiranten zorgen ervoor dat de gele plekken onder de mouwen van je shirt ontstaan.

Wat kan je er tegen doen?

Op internet circuleren heel wat oplossingen voor dit probleem, zo kan je aan de slag met azijn, soda en nog meer huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Of die ook werken, weten we niet, maar ook wij hebben een hele goede tip: Vanish Oxi Action spray (een vergelijkbaar product van een ander merk kan natuurlijk ook).

Spray de Vanish spray op de gele plekken onder de mouwen van je shirt en laat het 24 uur intrekken. Spray na 24 uur nogmaals wat spray op de gele vlekken en gooi je shirt in de was. Hij komt er zonder gele vlekken weer uit!

Gele vlekken voorkomen

Wil je de vlekken voorkomen in plaats van genezen? Spray dan na elke keer een wit shirt te hebben gedragen een beetje Vanish onder de mouwen van je shirt.

Wil je meer informatie en een demonstratie van deze methode? Bekijk dan deze video van YouTuber Alpha M.

Heb jij ook nog een goede ip tegen gele plekken onder de mouwen van je shirt? Deel hem met ons in de comments!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook