fb

In welke gevallen kun je een WhatsApp berichtje dat je per ongeluk hebt verstuurd nog verwijderen?

Oeps! Je hebt per ongeluk een berichtje naar je ex gestuurd, terwijl die naar je beste vriendin had gemoeten. Of je stuurt een berichtje waarin staat “ik wordt” met dt, terwijl je daar bij anderen juist altijd heel kritisch op bent. Je kunt jezelf wel voor je kop slaan en zou de tijd even terug willen zetten om het berichtje ongedaan te maken. Voor die mensen hebben we goed nieuws. Want in sommige gevallen kun je het berichtje wissen, ook uit de WhatsApp van de ander. Maar dat geldt niet voor alle berichtjes.

Niet langer dan 7 minuten oud

Het berichtje mag niet ouder zijn dan 7 minuten als je het wilt verwijderen. Zeven minuten duurt heel lang als je op de tram staat te wachten. Maar als je een belangrijke beslissing moet nemen of je het volgende berichtje aan je collega wilt verwijderen:

“Ik moet je iets bekennen. Al maanden ben ik stapelverliefd op je”.

Of als je man per ongeluk het volgende berichtje dat eigenlijk voor jou was bedoeld heeft verstuurd naar de vrouw van één van zijn vrienden (en dat dit dan serieus per ongeluk heeft gedaan):

“Wordt het vanavond Marie-Jo of Marlies Dekkers?”.

Dan is 7 minuten heel kort om je te realiseren dat je een fout hebt gemaakt.

De nieuwste versie van WhatsApp

Heb je nog een oude versie van WhatsApp dan werkt deze functie niet. De WhatsApp van de ontvanger, waarbij je het berichtje wilt verwijderen, moet ook helemaal up-to-date zijn!

Heeft de ontvanger het berichtje gelezen?

Ook dan kun je nog verwijderen, maar ja. Het leed is dan meestal al geschiedt en de vraag is of je hem dan nog echt gaat verwijderen.

Hoe werkt het verwijderen van je berichtje?

Het is echt super simpel. Je gaat op het betreffende berichtje staan en houdt je vinger er op, zodat je het berichtje selecteert. Je kunt dan een actie inzetten. Bijvoorbeeld kopiëren of knippen. Je kiest voor verwijderen. Je kunt dan kiezen voor verwijderen bij jezelf of voor verwijderen bij de ander. Hieronder nog even een foto.

whatsapp-verwijderen-zo-doe-je-dat

Is het jou wel eens overkomen?

We vermoeden dat jij ook wel eens een super fout berichtje hebt verstuurd. Schaam je je er nog steeds voor? Baal je dat je het berichtje niet kon verwijderen? Wij zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen. Deel ze met ons in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

 

Reageer ook