fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo verf je zelf een cirkel op de muur

Op het moment zijn ronde vormen in het interieur helemaal trendy. Sterker nog, in je woning moeten er hoe dan ook cirkels terugkomen. Dit kan natuurlijk op meerdere manieren, maar de mooiste manier is toch wel om dit op de muur te doen. Een muurcirkel kan hier voor zorgen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een cirkel op de wand te verven. 

Muurcirkel

Ronde vormen zijn dus in de mode momenteel. Dit valt zeker te zien aan de populariteit van de muurcirkel, wat eigenlijk nog best wel een uniek en nieuw artikel is. Toch is de trend al erg populair. In principe is een muurcirkel een schilderij die verkrijgbaar is in allerlei verschillende formaten. Ze hebben dus een leuke print, want het anders zou het geen schilderij zijn. Een muurcirkel is dan ook perfect om je woning een mooie, persoonlijke uitstraling te geven.

Benodigdheden

Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een cirkel op je muur te verven. Dit is in principe een klusje dat je best zelf kunt uitvoeren. Wel heb je voor deze verftaak een aantal benodigdheden nodig. Uiteraard heb je een blik verf nodig, maar ook andere verfbenodigdheden zoals bijvoorbeeld een kwast. Daarnaast zal ook een potlood nodig zijn om de cirkel te tekenen, waarvoor je ook een spijker en hamer nodig hebt. Bovendien zal een meetlint of rolmaat ook gebruikt worden, net zoals een touwtje. Overigens kun je tevens kiezen voor een koord of draad.

Stappenplan

Nadat je alle benodigdheden hebt gekocht kun je beginnen met het verven. Eerst moet je bepalen hoe groot de cirkel moet worden, dit hangt uiteraard af van de hoogte van je muur maar ook van je smaak. Je moet direct het midden van de cirkel meten. Hier sla je een spijker in de muur. Hieraan bevestig je het touwtje, aan de andere kant plaats je een potlood. Zo kun je de cirkel tekenen, hierbij moet er wel spanning op het touwtje staan. Vervolgens kun je de potlood recht op de muur zetten en beginnen met het tekenen. Nadat dit gedaan is kun je gaan verven, wat je voorzichtig moet doen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook