fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo tover jij je tuin om tot wintertuin!

De koudste dagen liggen alweer achter ons. Toch hebben we tot nu toe nog niet mogen genieten van een echt winter wonderland, en dan tellen we de natte sneeuw niet mee. We hebben nog niet echt kunnen genieten van de echte wintersfeer, met een warme chocolademelk bij de vuurkorf bijvoorbeeld. Wil je toch nog een beetje in je tuin genieten van deze wintersfeer? Ontdek in dit artikel hoe je jouw tuin kunt omtoveren tot een echte knusse wintertuin.

Een wintertuin, wat is dat nu precies?

Simpel gezegd is een wintertuin een tuin waarin je in de koudere wintermaanden heerlijk kunt vertoeven. Bij een wintertuin denken wij zelf aan een tuin met een Scandinavische stijl. De Scandinavische stijl is strak en modern, maar wel met veel natuurlijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan houten hutjes, rendieren en de ongerepte natuur die je kunt vinden in het mooie Scandinavië. Stoere houten tuintafels met bijpassende stoelen en banken met daarop lekkere warme kleden en kussens. De tuinmeubelen die horen bij een Scandinavische tuinstijl zijn vaak van robuust steigerhout. Moet de tuinaanleg nog plaatsvinden en wil je graag het hele jaar door in je tuin kunnen zitten? Kies er dan voor om een blokhut, overkapping of een andere vorm van een buitenkamer in je tuin te plaatsen, zodat je het hele jaar door droog kunt zitten.

Dan is het tijd om je wintertuin aan te kleden

Warme kleden en kussens horen thuis in een Scandinavische wintertuin. Denk aan imitatie rendierhuiden of andere wollen en pluizige materialen. Ook een vuurkorf of vuurschaal mag natuurlijk niet ontbreken als je lekker warm wilt zitten in de wintermaanden. Kleedt je tuin aan met grote en kleine lantaarns om zo te zorgen voor een knusse sfeer. Zit je er niet op te wachten om iedere avond weer alle lantaarns één voor één handmatig te ontsteken? Je kunt tegenwoordig ook lantaarns met verlichting met zonnepanelen kopen. Door een tijdschakelaar gaan alle lantaarns op een bepaald tijdstip vanzelf aan en ook weer vanzelf uit. Zo kun je iedere avond knus buiten zitten in jouw wintertuin met sfeer.

Afbeelding: Fonteyn

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Tuinafsluiting -

De Scandinavische stijl klinkt als de perfecte mix van modern en gezellig. En die lantaarns met zonnepanelen zijn echt een slimme toevoeging voor die extra knusse sfeer. Laat die winteravonden maar komen!

wintertuin -

Leuk artikel! De Scandinavische stijl vind ik persoonlijk ook heel mooi. In de winter lekker samen bij een warme kachel met een lekker chocolademelk is genieten geblazen. Inderdaad een handige tip die lantaarns met verlichting en zonnepaneel, bedankt.

Reageer ook