fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo tover je oude meubels van Marktplaats om in echte pareltjes!

Zeer regelmatig geef ik de slaapkamers een make-over. Vooral onze ouder-slaapkamer is vaak aan de beurt. Sinds we in dit huis wonen (nu drie jaar), hebben de kinderen ‘pas’ één keer een grote make-over gekregen. Tijd voor verandering, want ze zijn in die periode allebei van een babybed naar een peuterbed gegaan. Inmiddels zijn ze ook zindelijk en is een commode niet meer zo nodig. Ze spelen vaker zelf op hun kamer en dus mag er best weer wat gebeuren. Om de kosten onder controle te houden doe ik het helemaal zelf. Van het oude behang verwijderen tot het nieuwe ophangen en het schuren en schilderen van de deuren tot het vervangen van het deurbeslag; ik draai mijn hand er niet voor om. Ook leuk vind ik het om oude meubels van Marktplaats om te toveren in echte pareltjes. Hoe ik dat doe? Lees mee!

Nieuw kleurtje

Hoe leuk om een nieuwe draai aan een oud kastje te geven? Wat dacht je van een moderne zwarte ladekast? Of een schommelstoel in een echte knalkleur? Het lakken van meubels is heel eenvoudig. Ontvet het item, schuur het op, maak het vrij van stof en ga met de lak aan de slag. Voor een optimaal resultaat schuur je het nogmaals licht en zet het dan nogmaals in de lak. Meubels opknappen is niet alleen vanuit budget-overwegingen slim. Het is ook nog eens een hele ontspannen bezigheid.

Handgreepjes en/of knoppen vervangen

Op Pinterest zie ik steeds van die onwijs gave handgreepjes en knoppen voorbij komen. Enig vind ik die messing cheetah handgreepjes, ananas knoppen en keramische bloemengreepjes. Wist je dat dit heel makkelijk zelf op jouw kast te zetten is? Je draait de oude knop er gewoon uit en draait de nieuwe er weer op. Let op: heb je een handgreep? Zorg er dan voor dat de nieuwe greep hetzelfde formaat heeft als het oude exemplaar. Je moet anders nieuwe gaatjes boren en dan zie je de oude zitten. Even zorgvuldig opmeten dus!

Leuk afstylen

Tot slot doet het afstylen van het meubel ook heel veel. Leg een vrolijk kussen in die nieuwe stoel, plaats een vaas met bloemen op je houten tafel en hang een gave spiegel boven vers-geschilderde kastje. Geeft het absoluut die fijne finishing touch!

Verantwoorde bezigheid

Wat ook goed is om te benoemen, is dat het heel duurzaam is om oude meubels een tweede leven te geven! Ook nog eens een zeer verantwoorde bezigheid dus 🙂 Extra bewust bezig zijn? Koop dan bij Marktplaats-verkopers in de buurt. Zo hoef je niet ver te rijden en beperk je jouw CO2-uitstoot tot een minumum.

Praat met ons mee

Krijg jij nu ook helemaal zin om oude meubels van Marktplaats op te knappen? Voor welke kleuren zou jij kiezen? En shop jij jouw spullen graag op Marktplaats of ga je ook weleens naar de kringloopwinkel? Ik wel in ieder geval. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie tips. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden wij altijd reuze gezellig!

Foto door Karolina Grabowska

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook