fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo start jij 2019 met een frisse woonkamer mini make-over

Het aller liefste zou ik elk jaar mijn interieur volledig vernieuwen. Nieuwe vloeren, nieuwe verf op de muren, nieuwe raamdecoratie, nieuwe meubels en een nieuwe keuken. Zo lang ik nog geen multi-, multi-, multimiljonair ben, moet ik dit idee uit mijn hoofd zetten. En ik denk eerlijk gezegd ook niet dat die dag ooit gaat komen, haha! Maar, dat betekent niet dat je het nieuwe jaar niet kunt starten in een frisse woonkamer. Ooit van een mini make-over gehoord?

Bij een mini make-over pak je één of twee onderdelen uit je interieur die je aanpakt. Zo houd je de kosten laag, zit je niet weken in een bouwval en heeft je huis toch een frisse, nieuwe look. Zo gaven wij afgelopen zomer de tuin een mini make-over. Ward bouwde in één weekend een prachtig terras, waar we een mooie tuinbank op plaatsten. Het was slechts één weekend werk, de kosten bleven laag en we hebben er de hele zomer intens van genoten.

Ook in huis doen we dit soort kleine make-overs. Dit jaar staat er een iets grotere in de planning, gezien de gezinsuitbreiding die in mei gepland staat. Wij laten in onze grote troep/studeerkamer een mooie kinderkamer bouwen. Hierdoor hoeven we voorlopig niet te verhuizen en hebben we weer een mooi make-over project.

Ze zal je wel afvragen: wat zijn leuke mini make-over projecten? Ik heb hier een aantal goede, behapbare voorbeelden:

1. Fris kleurtje op de muren

Een frisse laag verf op de muren kan wonderen doen! Witte verf gaat er in de loop van de tijd steeds iets geler uitzien. Dit heb je vaak niet door omdat het zo langzaam gaat, maar zit er een verse laag op, dan frist dat direct enorm op!

2. Raamdecoratie vernieuwen

Heb jij nog steeds je oude, vieze vitrage aan de ramen hangen? Trek het er alsjeblieft uit en vervang het door mooie houten jaloezieën. Deze zijn helemaal hip, staan in elk interieur cool, bieden privacy én zorgen ervoor dat je met het daglicht kunt spelen. Online jaloezieën bestellen is daarnaast super makkelijk en maakt het mogelijk in bijna elke maat te bestellen.

3. Woonkamer opnieuw indelen

De goedkoopste mini make-over tip die we voor je hebben, is het opnieuw indelen van je woonkamer. Door meubels nét op een andere plek te zetten, geef je het huis écht een totaal andere look. Koop er wat mooie nieuwe accessoires bij en jouw make-over is compleet!

Wat vind jij van deze tips? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook