fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo plan jij een zorgeloze wintersportvakantie!

Ik ben welgeteld één keer op wintersportvakantie geweest, dat was met mijn opa en oma. Mijn ouders zijn nooit wintersporters geweest, maar mijn opa en oma waren gek op langlaufen in de bergen, bratwurst eten bij herbergen en biertjes of gluhwein drinken in de sneeuw. Als je het zo bekijkt, is wintersport toch best aantrekkelijk, het ultieme wintergevoel. Het kost alleen wel even wat geregel. Daarom een klein overzicht van de basis waar je allemaal aan moet denken bij het regelen van de wintersport.

De bestemming

Het begint natuurlijk allemaal bij de bestemming. Sommige mensen zijn gek op Frankrijk, anderen op Duitsland. Mijn opa en oma gingen altijd naar Oostenrijk. Volgens kenners is dat het land van de authentieke bergdorpen, gezellige après-ski en moderne skigebieden. Naar Frankrijk ga je als je kilometers uitgestrekte pistes wil en ook Duitsland wordt steeds populairder. Liever wat verder weg? Ook Noorwegen, Andorra en Canada zijn opties! Bedenk je goed wat je wilt en lees je even in op de verschillende landen. Misschien wil je niet alleen maar de bergen in maar ook dichtbij een grotere stad zitten bijvoorbeeld. Wat ook mee kan wegen is het vervoer.

Het vervoer

Afhankelijk van het land kan je natuurlijk kiezen voor het vliegtuig, de trein, de bus of de auto. In dat laatste geval is het handig om je auto winterklaar te maken. Loop het oliepeil, de koelvloeistof en de bandenspanning na of laat het checken door een garage. Meer over op vakantie gaan met de auto vind je in dit artikel. Het voordeel van je eigen vervoer is dat je de vrijheid hebt op de plek van de bestemming en dat je lekker veel kan meenemen, geen overbodige luxe met al die winterkleding die mee moet.

Belangrijk: verzekeringen

Wat echt van te voren moet: je zorgverzekering en reisverzekering checken. Er zijn niet voor niks gipsvluchten. Balen als je iets breekt, maar je baalt dubbel zo hard als je erachter komt dat je verzekering jouw skiblunder niet dekt. Ga je pas in 2019 op wintersport? Check dan de goedkoopste zorgverzekering met voor jou de beste voorwaarden en sluit die nog voor 31 december 2018 af!

Lessen en skipassen

Heb je nog nooit op ski’s gestaan of is je techniek een beetje roestig? Dan is het handig om wat lessen te nemen ter plekke. Dit kan natuurlijk op het moment dan je daar aankomt, maar misschien is het handig om van te voren te weten wat een goede skischool is in de omgeving. Misschien vind je het wel fijn om in het Nederlands les te krijgen. Kan je al goed skiën? Regel dan alleen de skipas zodat je de piste op kan, ook dit kan van te voren of ter plaatse. En na afloop natuurlijk lekker de après-ski in!

 

Reageer ook